Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Getest: Velda Cycling stuurlint

De contactpunten tussen fiets en fietser zijn van essentieel belang voor je fietsbeleving en dus bepaalt ook het stuurlint of je rit een leidersweg dan wel een lijdensweg wordt. Wij testten het stuurlint van het Vlaamse Velda Cycling.

Zocht je een stuurlint in een hip kleurtje, dan mag je dit stuk al overslaan want het geperforeerde Velda Cyclingstuurlint is er enkel in zwart en wit en wel voor 15,95 euro. Het stuurlint is gemaakt van geperforeerd polyurethaan met een dun laagje EVA schuim. Het Velda Cycling stuurlint is voorzien van een lijmstrip (niet alle stuurlinten hebben dat nog) en laat zich mede daardoor heel gemakkelijk om het stuur wikkelen. Bij het wikkelen valt de prima rekbaarheid van het lint op zodat je het losjes dan wel heel strak kunt wikkelen, zoals je wil. Hou er bij het aanbrengen sowieso rekening mee dat het stuurlint vrij dun is. Dus wikkel je het heel strak, dan wordt het allemaal nog wat dunner en krijg je nadien wel een heel direct gevoel op het stuur, al zal de trillingsdemping van het stuurlint dan onder de maat blijven. Velda Cycling levert bij het stuurlint twee korte stukjes lint om de achterkant van de remgreeprubbers af te werken, twee stukjes tape om het lint uiteindelijk om het stuur te borgen en twee stuurdoppen met een nogal saaie tekening. Maar die laatste verwissel je uiteraard in een handomdraai voor je exclusieve Grinta! Gruppo Sportivo einddoppen.

Zowel in droge als natte omstandigheden is de grip op het Velda stuurlint prima en de liefhebbers van wit stuurlint zullen blij zijn met de goede afwasbaarheid van het Velda Cycling stuurlint. Aangezien het stuurlint dun is, krijg je veel gevoel op de fiets. Zoals hierboven reeds vermeld heeft die medaille evenwel een keerzijde en dat is de heel matige trillingsdemping zodat fietshandschoentjes dragen een must is.

Check www.velda-cycling.be voor de rest van het aanbod aan kabels en remblokken.

Gerelateerde artikels