Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Getest: Rainlegs Reflective regenbescherming

Veilig tegen regen én veilig in het verkeer.

Rainlegs, dat zijn die innovatieve ‘halve’ regenbroeken die al talloze prijzen hebben gewonnen. We gebruiken ze zelf ook alweer jaren, en na al die jaren treedt er onvermijdelijk slijtage op. Gelukkig belandde er juist op tijd een setje van de nieuwste Rainlegs op ons bureau: de Rainlegs Reflective.

Aan de vorm en de werking van de nieuwste Rainlegs is amper iets veranderd, maar de ‘legs’ zijn nu voorzien van een reflecterende bovenlaag. Goed zichtbaar bij weinig licht, en dus stukken veiliger in het verkeer. We hebben de Rainlegs Reflective van een afstandje gadegeslagen in het schemerdonker en inderdaad, je ziet ze van verre op en neer malen wanneer er ook maar een zweempje licht op valt.

De Rainlegs (prijs: 34, 95 euro) zijn nog altijd gemakkelijk aan te trekken. Je draagt ze als een riem om je middel en wanneer de eerste druppels naar beneden komen, heb je ze in een oogwenk uitgerold en houden ze je bovenbenen droog. Warm trouwens ook, als die regen een ijzig temperatuurtje heeft.

Het kost een klein beetje aandacht om na gebruik de Rainlegs weer netjes op te rollen, dat is zo’n klusje wat je typisch altijd uitstelt, maar als je je dat gewoon maakt, wordt je daar ook handig in en berg je de Rainlegs even snel weer op als dat je ze hebt uitgerold. Ze blijven handig, die Rainlegs. Maar toch hebben we liever geen regen… (RVS)

Gerelateerde artikels