Deel dit artikel:

Garmin onthult gloednieuwe Rally-vermogenspedalen

De robuuste maar stijlvolle pedalen meten het totale vermogen, de cadans, links/rechts-balans, krachtfasen en nog veel meer. Deze reeks is speciaal ontworpen voor wielerfans die onophoudelijk trainen om hun prestaties te verbeteren en nieuwe doelen te behalen, en dat zijn er nu meer dan ooit!

“Deze Rally-pedalen zijn aan strenge testen onderworpen om er zeker van te zijn dat we de wielrenners niet alleen een superieur pedaalontwerp bieden, maar ook een vermogensmeter waarop ze kunnen vertrouwen. Zo kunnen ze hun trainingen naar een hoger niveau tillen”, aldus Dan Bartel, vicepresident Global Consumer Sales bij Garmin.

Eén of twee sensoren

Garmins nieuwe Rally-pedalen zijn verkrijgbaar met één of twee meetpedalen, waarbij die laatste uiteraard iets accurater (en dus ook duurder) zijn, aangezien ze zowel links als rechts een meetsensor hebben. De Rally RS100- en RS200-pedalen werden ontworpen voor wielrenners en zijn compatibel met de Shimano SPD-SL-schoenplaatjes. Daarnaast heb je ook de Rally XC100- en XC200-pedalen. Deze zijn ontworpen voor off-road fietsers en zijn compatibel met Shimano SPD-schoenplaatjes. Laatste in het rijtje zijn de Rally RK100- en RK200-pedalen die ontworpen zijn voor wegrenners. Ze zijn compatibel met Look KEO-schoenplaatjes.

De Rally RK100, Rally RS100 en Rally XC100 hebben allemaal de mogelijkheid als single-sensing pedaal gebruikt te worden die enkel de kracht op het linkerpedaal meet en tevens je trapfrequentie weergeeft. De pedalen kunnen later eenvoudig geüpgraded worden naar een dual-sensing systeem.

Met de Rally RK200, Rally RS200 en Rally XC200 dual-sensing pedalen heb je toegang tot de gegevens van zowel het rechter- als het linkerbeen, onafhankelijk van elkaar. Doordat beide pedalen sensoren hebben, registreren ze ook de tijd die je zittend en staand doorbrengt. Hierdoor kan je de doeltreffendheid van je lichaamshoudingen evalueren en nagaan waar de kracht op het pedaal wordt uitgeoefend om een correcte positie van de schoenplaatjes te verzekeren.

Compatibiliteit

Volgens Garmin haal je het meeste uit je training door de Rally-vermogenspedalen te koppelen aan een compatibele Edge-fietscomputer en de Garmin Connect-app waarop je al je prestatiegegevens kan downloaden. De Rally-powerpedalen zijn ook compatibel met populaire trainingsplatformen zoals Tacx Training, Zwift, TrainerRoad en vele andere toepassingen.

Let’s talk numbers

De Rally dual-sensing pedalen zijn nu verkrijgbaar voor prijzen tussen € 1.099,99 en € 1.199,99, terwijl de Rally single-sensing pedalen verkrijgbaar zijn voor prijzen tussen € 649,99 en € 699,99. Optionele upgradesets variëren in prijs van € 549,99 tot € 599,99.

Gerelateerde artikels