Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Garmin lanceert touring-gps

De Edge Explore is de nieuwste loot aan de toch al wijd vertakte boom der fietsgps’en die Garmin-wortels heeft*. Toeren en avonturieren, daarvoor is deze elegante nieuweling bedoeld, aldus Garmin.

“Pittoreske landwegjes, interessante nieuwe winkels en restaurants in de omgeving, niets ontsnapt de nieuwe Edge Explore,” verzekert Dan Bartel, vicevoorzitter van Global Consumer Sales bij Garmin. En dat geldt ook voor jou, want of het nu zonovergoten, zwaar bewolkt of miezerig weer is, jouw 3” touch screen met hoge resolutie blijft onder alle omstandigheden perfect leesbaar. De Edge Explore is uitgerust met de Garmin Cycle Map, een kaart waarmee je zo goed als elke bestemming bereikt, zonder de weg kwijt te raken. Het is volgens Garmin alsof je een plaatselijke gids met je mee hebt die de hele regio kent als zijn broekzak. Als voorbeeld noemt Garmin de functie dat bochten worden weergegeven op je scherm en dat er een waarschuwing komt als je een scherpe bocht nadert.

Verder zorgt de Explore ervoor dat je bij het afwijken van de route niet te veel verkeerd rijdt, en mocht je het tijdens de rit helemaal voor gezien willen houden dan leidt het apparaat je probleemloos terug naar je vertrekpunt.

Met Course Creator, dat deel uitmaakt van Garmin Connect™, kun je fietsroutes plannen en downloaden. Deze tool maakt gebruik van Trendline™, waarmee je trajecten kan selecteren op basis van hun populariteit bij andere fietsers. De gegevens van miljarden gefietste kilometers worden automatisch in Garmin Connect opgeslagen. Zo beschik je altijd over de beste routes, over berg en dal, verhard of onverhard.

Wil je de gegevens van de Garmin Connect community personaliseren? Download dan de configureerbare gegevens op het platform Connect IQ.

Veiligheid voor alles, vindt Garmin, en daarom kan het thuisfront via GroupTrack en LiveTrack (met een compatibele smartphone) op elk moment checken waar je bent.

Verder is de Edge Explore compatibel met de Varia fietstools, zoals de intelligente UT800 koplamp en de RTL510 radar achteraan: zowel overdag als ’s nachts verwittigt een alarm je via je scherm als een auto je nadert. Deze functie werkt tot op 140 meter afstand. Dankzij ingebouwde bijstand- en detectiesystemen bij incidenten ontvangen je urgentiecontacten in geval van problemen automatisch een bericht met je exacte locatie.

De Edge Explore heeft een autonomie tot 12 uur en zal in de loop van het derde kwartaal van 2018 te koop zijn voor: 249,99 €.

*wat een overdreven gekunstelde zin is me dat, maar ik laat hem toch lekker staan!