Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Garmin heeft nieuwe multisporthorloges

Drie modellen met gps-functie, speciaal voor sporters.

Zogenaamde ‘wearables’ (draagbare elektronica) worden steeds populairder en dus komen er almaar meer van die apparaatjes op de markt. Garmin presenteert dezer dagen op ’s werelds grootste elektronicabeurs CES in Las Vegas zijn Fenix 5 gamma: drie premium gps-multisporthorloges met polshartslagmeter, geavanceerde fitnessfuncties en verwisselbare polsbandjes.

De fēnix is zowel een horloge als een krachtig trainingsinstrument dankzij de vooraf ingestelde multisportfunctionaliteiten voor verschillende sporten. De geïntegreerde navigatiefuncties omvatten een barometrische hoogtemeter, een kompas met drie assen en een gyroscoop. Daarnaast zijn alle fēnix 5-modellen compatibel met Connect IQ, zodat de gebruikers hun horloge kunnen personaliseren met apps, widgets, gegevensvelden en leesmodaliteiten. Bij koppeling met een compatibele Smartphone, kunnen gebruikers op hun polsbandje een signaal krijgen in geval van oproep, sms en e-mail.

De fēnix 5S is lichter, eleganter en kleiner dan de vorige modellen en werd speciaal ontworpen voor serieuze atleten en avonturiers die meer willen doen met minder om hun pols.  Het horloge levert optimale prestaties dankzij de geavanceerde functionaliteit, zoals de polshartslagmeter, ingebouwde activiteitenprofielen, geavanceerde prestatiemeters en de trainingsstatistieken die inzicht geven in de effectiviteit van de trainingsarbeid.

De ultra-robuuste fēnix 5X wordt op haar beurt verkocht met de vooraf ingelezen online TOPO-kaarten van Europa. Elk van de nieuwe fēnix® 5-modellen is ontworpen om aan de elementen te kunnen weerstaan, de fēnix® 5X kan onder water worden gebruikt tot op 100 meter diepte3. De fēnix® 5X beschikt over een complete set van functionaliteiten voor het trainen en beoefenen van vele sporten, aangevuld met een nieuw navigatiesysteem en een geavanceerde cartografie. Om de sporters en avonturiers toe te laten zich in alle gemoedsrust buiten de bekende paden te wagen, geeft de fēnix® 5X hun voortdurend informatie over hun positie, met behulp van vernieuwende navigatiefunctionaliteiten die het beste halen uit de TOPO-kaarten op hun polsband.

De nieuwe horloges zullen beschikbaar zijn tegen het einde van het eerste kwartaal van 2017. Prijzen beginnen vanaf 599,99 euro en lopen al naargelang de uitvoering op tot 899,99 euro.

 

 

 

Gerelateerde artikels