Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Gaerne vernieuwt G.ICE Storm GoreTex mtb- en wegschoen

Gaerne heeft haar G.ICE Storm GoreTex van een upgrade voorzien. Deze winterschoen, beschikbaar in een versie voor op de weg en mountainbike, heeft een geoptimaliseerde grip, lager gewicht en verbeterde stijfheid. De waterdichtheid en het ademend vermogen van het bovenwerk zijn behouden gebleven.

De race- en mountainbike-uitvoering van de G.ICE Storm GoreTex hebben dezelfde bovenschoen. Hierbij draait het allemaal om een ademend bovenstuk van synthetische microvezel met een Gore-Tex Duratherm-membraan. Dat moet de regen en kou zo veel mogelijk buiten houden. Tot net onder de enkel zit een elastische sok van Gore-Tex Rattler. Die voorkomt dat vocht en kou aan de bovenkant naar binnen kunnen dringen. De binnenzool beschikt over een thermische laag die verhindert dat daarlangs te veel warmte verloren gaat. Je sluit de schoen met één Boa IP-1 draaisluiting.

Vernieuwingen

De belangrijkste vernieuwingen zitten met name in de buitenzoolconstructie van zowel de weg- als mountainbikeschoen. De variant voor op de weg krijgt de nieuwe EPS Carbon Power Sole 8.0-constructie, gemaakt van met carbon versterkt nylon. Dat vermindert de zooldikte, verhoogt de stijfheid en verlaagt het gewicht (367 gram per schoen in maat 43). Het loopvlak onder de schoen biedt een verbeterde grip. De plaatsing en verstelbaarheid van schoenplaatjes wordt gemakkelijker gemaakt.

Bij de off-road variant kiest het Italiaanse Gaerne voor een nieuwe MTB 3Density-zool. Deze bestaat onder meer uit een zachtere samenstelling van rubber, genaamd Thsr-IceGrip, op de zijkant en de hiel voor extra grip onder koude omstandigheden. De schoenzool zelf is net zoals de vorige generatie gemaakt van met glasvezel versterkt nylon. Het gewicht zit op 440 gram per schoen (in maat 43). Voorop is ruimte voor twee afschroefbare spike-noppen. Dit verbetert de grip onder ijzige en modderige omstandigheden.

Adviesprijs ongewijzigd

De adviesprijs van beide schoenen is 249,90 euro. Daarmee ligt de prijs op hetzelfde niveau als bij de voorganger.