Deel dit artikel:

Ga op verkenning op het WK-parcours

Met het parcours in Innsbruck krijgen de renners dit najaar een van de zwaarste wereldkampioenschappen sinds tijden op hun bordje. Voor Zwift was dit reden om naar Oostenrijk te trekken voor diverse opnames. Sinds deze maand kan iedereen alvast vanuit huis delen van het WK-parcours rijden in een virtuele omgeving.

Bij het opstarten van Zwift download je automatisch de laatste update. Vervolgens krijg je vijf levensechte routes uit Innsbruck aangeboden. Met een 360-graden-camera zijn de rondjes in beeld gebracht voor een zo realistisch mogelijke weergave in de virtuele wereld van Zwift. Kijk maar eens rond: je zult verschillende spots herkennen (bijvoorbeeld Fort Kufstein, het dorpje Rattenberg en de olympische skischans).

De eerste route is de plaatselijke ronde van bijna 24 kilometer die ook de profs in hun strijd om de regenboogtrui zullen aandoen. De mannen leggen deze in hun wedstrijd zeven keer af, de vrouwen drie keer. In dit circuit zit de beklimming naar Igls. Die is 7,9 kilometer lang en heeft een gemiddelde stijgingsgraad van 5,7 procent. De steilste stukken hellen tot 10 procent. Het totale aantal hoogtemeters: 494.

Er zijn nog vier uitdagende routes. In de Achterbahn ga je twee maal naar de top van Igls, via de voor- en achterkant. Om deze tot een goed einde te brengen moet je in 47 kilometer 988 hoogtemeters overwinnen. De Innsbruckring is kort (8,8 kilometer) en gaat door de stad. Ook uitdagend zijn Lutscher waarbij je 827 hoogtemeters voor de kiezen krijgt en de Lutscher CCW: deze is haast identiek aan Lutscher, alleen rij je in tegenovergestelde richting (826 hoogtemeters).