Deel dit artikel:

Ga de profs voor met je eigen Luik-Bastenaken-Luik

Luik-Bastenaken-Luik, een laatste beproeving voor de profs in het klassieke voorjaar. De oudste en volgens sommigen meteen ook de zwaarste onder de klassiekers. De profs wacht La Doyenne op zondag 24 april, voor u kan het al een dagje vroeger.

De Luik-Bastenaken-Luik Challenge, mede mogelijk gemaakt door Continental, kan een hapklare brok worden voor wie niet vies is van een flinke uitdaging op de fiets. Het is de kans om ook op uw palmares een monument te doen prijken en de gevreesde heuvels tussen Luik en Bastenaken te overwinnen.

De organisatie voorziet op zaterdag 23 april drie afstanden, die uiteraard elk heel wat hoogtemeters tellen. De ‘lichtste’ afstand is 81 kilometer en 1666 hoogtemeters. De middelste 147 kilometer en 2850 hoogtemeters, de langste 255 kilometer en – hou je vast – 5140 hoogtemeters.

Voor wie meteen verkocht is: vandaag is immers de laatste dag om als Early Bird nog van een prijsvoordeel te kunnen genieten. Later inschrijven kost € 5 meer en kan nog tot de dag zelf ter plaatse.

Alle informatie en mogelijkheid tot inschrijven vind je hier.