Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

G.Stilo is topmodel van Gaerne

Twee Boa IP-1 sluitingen houden de pasvorm supercomfortabel.

Dat de G.Stilo het topmodel van Gaerne is, lees je direct af aan de prijs: 369,90 euro. Als je zo’n paar schoenen onder de kerstboom legt, dan blijft er voor andere cadeautjes niet veel geld meer over, althans, toch niet bij ons budget. Dat de G.Stilo zo veel geld kost, zie je er misschien niet meteen aan af (daarvoor hebben we al te veel schoenen met twee draaikliksluitingen de revue zien passeren), maar waarschijnlijk voel je het er wel aan af, want de raceschoentjes wegen niet meer dan 275 gram per stuk.

De G.Stilo onderscheidt zich volgens Gaerne door het Dual Fitting Closure System: de twee Boa-sluitingen van het IP-1 type, Boa’s meest geavanceerde model. Daarmee zou de drukverdeling van de bovenschoen op de voeten overal gelijkmatig verdeeld  worden.

Verschil krijg je voor je euro’s het Tarsal Support System (TSS), dat voor de juiste kanteling van de voet in de schoen zorgt, zodat de krachtoverbrenging op de pedalen optimaal is. Ook de hielcup is erop voorzien om de maximale stabiliteit te garanderen.
Aan de onderkant vinden we een EPS full carbon zool met als voornaamste troeven een zeer laag gewicht in combinatie met een extreem hoge stijfheid. Natuurlijk zijn alle bestaande pedaalsystemen ermee te gebruiken. 

De mountainbikevariant van deze schoen heet G.Sincro+ en heeft (uiteraard) een aangepaste zool, maar verder dezelfde specificaties. En prijs.

Gerelateerde artikels