Deel dit artikel:

FuturumShop steunt honderd goede doelen met nieuwe foundation

FuturumShop heeft sinds deze week haar eigen foundation. Vanuit deze FuturumFoundation ondersteunt de webwinkel honderd goede doelen. Klanten mogen deze vanaf nu zelf aandragen via de website van FuturumShop.

Er zijn jaarlijks vele tochten en sportieve initiatieven waarbij geld wordt ingezameld voor goede doelen. Bij het ene event is bijvoorbeeld onderzoek naar kanker of andere levensbedreigende ziekten het achterliggende doel. Bij het andere is het streven van de organisatie om fietsen in te zamelen voor mensen in ontwikkelingslanden, zodat ze mobieler zijn en zo meer kansen krijgen. De goede doelen zijn zeer breed. Gemene deler is dat mensen steeds een sportieve prestatie leveren om het geld bijeen te brengen.

Wielrenners en mountainbikers die meedoen aan zo’n goededoelentocht kunnen zich laten sponsoren door FuturumShop. De webwinkel gaat jaarlijks een deel van de omzet doneren aan honderd goede doelen en initiatieven die gericht zijn op de toekomst. Via een speciale website kun je je doel bij FuturumShop aanmelden. Honderd aanvragen worden gehonoreerd. Uiterlijk vier weken na aanmelding volgt er een reactie. Vijf betrokken medewerkers beoordelen de aanvragen die bij de FuturumFoundation binnenkomen.

“We zien dat veel wielrenners en mountainbikers fietsen voor prachtige en noodzakelijke goede doelen. Kinderen en volwassenen rijden met passie en emotie veel geld bij elkaar. Dat willen wij met onze Foundation maar al te graag sponsoren”, legt FuturumShop-oprichter Harmen van der Meulen uit.

Online veiling

FuturumShop laat het hier niet bij. Parallel hieraan is ze ook een online veiling begonnen voor Klaar Voor De Start, een initiatief van onder meer Tom Dumoulin om kinderen die willen beginnen met wielrennen te ondersteunen. Er worden exclusieve items geveild van Steven Kruijswijk, Sam Oomen, Tom Dumoulin en Marianne Vos. Al deze profs hebben een link met Klaar Voor De Start.