Deel dit artikel:

FuturumShop komt met eigen brillenmerk

FuturumShop had al eigen kleding en onderhouds- en verzorgingsproducten. Aan dat assortiment worden nu brillen toegevoegd. De naam van het brillenmerk: Ppeeqq. De monturen worden gemaakt van castorbonen, een natuurlijke en duurzame bron voor plastic.

Ppeeqq-fietsbrillen zijn ontwikkeld voor gebruik onder alle omstandigheden. Iedere bril wordt geleverd met een zogenaamde fotochromische lens of met meerdere lenzen. Fotochromische lenzen reageren op UV-straling. Dit maakt dat de lens automatisch donkerder wordt bij fel zonlicht en transparanter als het tijdens de rit wat grauwer is of als je meer door bosrijke omgeving trapt. Zo blijft de bril steeds zijn werk doen. De fietsbrillen zonder fotochromische lens worden met meerdere lenzen geleverd. Je kunt dan vóór vertrek voor de lens kiezen die het beste bij de weersomstandigheden past.

De toplenzen van Ppeeqq zijn ontwikkeld op basis van de PRO-formule. Hierin staat de P voor de fotochromische behandeling (photochromic), de R voor revo en de O voor oleo- en hydrofobisch. De revobehandeling zorgt voor heldere kleuren, hoger contrast en minder weerkaatsing van het licht. Zo zijn obstakels zoals gaten in de weg beter zichtbaar. De oleo- en hydrofobische behandeling resulteren erin dat lenzen langer schoon blijven en niet beslaan en dat regendruppels er vanaf parelen.

Duurzaam

De brilmonturen zijn gemaakt op basis van castorbonen in plaats van fossiele grondstoffen. Deze bonen, of eigenlijk zaden, veroorzaken geen ontbossing, concurreren niet met andere gewassen en zijn recyclebaar. Dit geeft Ppeeqq-brillen een duurzaam karakter. Ppeeqq is exclusief verkrijgbaar bij FuturumShop dat het merk zelf heeft opgezet.