Deel dit artikel:

Futurum lanceert veelzijdig jack met merinovoering

Futurum, het merk van webwinkel FuturumShop, gooit al langer hoge ogen met haar 4 Seasons Pro. Dit is een fietsjack dat onder uiteenlopende weersomstandigheden gebruikt kan worden. Futurum heeft het nu vernieuwd met een innovatieve, duurzame 3D merinovoering.

Een belangrijke pijler van Futurum is duurzaamheid. Het merk heeft zich ten doel gesteld om in kleding zo veel mogelijk materialen en stoffen toe te passen die niet schadelijk zijn voor het milieu. Bij de productontwikkeling ligt daarom de focus op het gebruik van zo min mogelijk synthetische stoffen. Een prima alternatief in sommige gevallen is merinowol dat bovendien een goede performance heeft.

3D Merino

Na een jarenlang ontwikkelingsproces is het gelukt om in de 4 Seasons Pro een 3D merinovoering toe te passen. “Onze state-of-the-art machine ‘bouwt’ met verantwoord merinogaren van topkwaliteit ontelbare driedimensionaal gevormde blokjes. Deze zijn met elkaar verbonden door flinterdunne garens tot een ultieme voering van merinowol. Merino is van nature biologisch afbreekbaar, antibacterieel en zelfreinigend. Daarnaast houdt het je altijd op een comfortabele temperatuur”, aldus Martijn Merkx, hoofd productontwikkeling bij Futurum.

Drie lagen

De nieuwste 4 Seasons Pro met 3D merinovoering bestaat uit drie lagen. De 3D merinovoering is samengevoegd met het ademende en water- en winddichte pro membraan. Daar bovenop zit weer een slijtvaste toplaag die voorzien is van een PFAS-vrije DWR=coating. Ook dat maakt het jack duurzaam.