Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Fulcrum vernieuwt haar aluminium Racing DB-wielen

Fulcrum heeft haar Racing DB gemoderniseerd. Hiermee vergroot Fulcrum de veelzijdigheid van deze instapreeks van aluminium wielen voor fietsen met schijfremmen.

De Racing DB werd in 2018 gelanceerd. Sindsdien zijn deze entry-wielen veelgekozen, zowel voor de eerste montage op fietsen als in de markt van vervangende onderdelen. Fulcrum vond het na drie jaar de hoogste tijd voor vernieuwing. De Racing 4, 5 en 6 DB zijn vanaf de basis opnieuw ontworpen. Alle sets zijn nu tubeless ready (met 2-Way Fit Ready) en hebben bredere velgprofielen, passend bij de huidige bandentrend. De snellere freehub engagement zorgt voor een directere krachtoverbrenging en een betere rijdynamiek.

Fulcrum stelt met de vernieuwing de wielsets naar een hoger level te hebben getrokken. De wielen zijn geschikt gemaakt voor gebruik onder uiteenlopende omstandigheden en voor diverse doelen, van trainingen en duurriten tot aan montage in de gravelbike. In lijn met eerder gelanceerde Fulcrum-wielen hebben de drie nieuwe modellen een strakke, minimalistische look meegekregen.

Racing 4 DB

De Racing 4 DB (vanaf 449 euro) heeft nu 34 millimeter diepe velgen. Met deze keuze heeft Fulcrum gestreefd naar een goede balans tussen aerodynamica, rijgedrag en veelzijdigheid qua gebruik. Zowel tijdens beklimmingen als afdalingen staat de set je bij. In vergelijking met het voorgaande model uit 2018 is het aluminium velgprofiel computergestuurd (CNC) gefreesd en is de binnenvelgbreedte vergroot tot 19 millimeter (bij de vorige 17 millimeter). De wielen zijn tevens voorzien van de 2-Way Fit Ready technologie voor clinchers en tubeless banden (tubeless velgtape standaard gemonteerd en ventielen inbegrepen). De renners van Cofidis gebruiken deze wielen van 1.710 gram op hun trainingsfietsen.

Racing 5 DB

De nieuwe Racing 5 DB-wielen (vanaf 399 euro) zijn geknipt voor endurance fietsen. De lagere aerodynamische weerstand en verminderde stijfheid, tot stand gekomen dankzij het lagere, U-vormige profiel van 24 millimeter, maakt de set een prettige keuze voor lange ritten over divers terrein en onder wisselende weersomstandigheden. De binnenvelgbreedte is toegenomen van 17 naar 20 millimeter. Tevens is het 2-Way Fit Ready-systeem toegepast. Er passen zowel clincher- als tubeless banden op. Ook hier is het tubeless tape al voorgemonteerd voor tubeless gebruik en zitten de ventielen erbij. Een set weegt 1.660 gram.

Racing 6 DB

Het budgetmodel uit de vernieuwde reeks is de Racing 6 DB (vanaf 339 euro), waarbij gestreefd is naar een zo goed mogelijk kwaliteit voor een zo laag mogelijke prijs. Fietsers kunnen deze set breed inzetten: voor wegtrainingen tot aan gebruik in de gravelbike. De wielen zijn relatief laag (24 millimeter) en hebben een binnenvelgbreedte van 20 millimeter. Ook hier is het 2-Way Fit Ready-systeem toegepast. Er passen bredere banden op. Fietsers kunnen zowel clincher- als tubeless banden gebruiken. Het tubeless velgtape wordt ook hier in de fabriek al gemonteerd. Een set weegt 1.780 gram.

Gerelateerde artikels