Deel dit artikel:

Francesca Vanthielen ambassadeur voor Shimano Steps

Volgens Francesca Vanthielen heeft een e-bike alleen maar voordelen.

Presentatrice en actrice Francesca Vanthielen wordt het komende jaar het gezicht van de e-bikes van Shimano Steps. Vanwege haar actieve levensstijl is ze de ideale persoon om de voordelen van Shimano Steps uit te leggen.

Vanthielen schenkt veel aandacht aan het milieu en is daarom fan van de nieuwe fiets. Ze wil dat mensen sneller voor de fiets kiezen tijdens korte verplaatsingen. “Een e-bike is daarbij ideaal, want het is goed voor het milieu en de gezondheid. In het drukke stadsverkeer kom je met de e-bike vaak nog eerder aan dan met de wagen. Niemand staat graag in de file en toch rijden we zo vaak met de auto. Nochtans, als je eenmaal het comfort en gebruiksgemak van een Shimano Steps e-bike hebt gemerkt, wil je niets anders”, vindt Vanthielen.

De Shimano Steps is licht, doordat een aandrijfunit in de bottom bracket is geïnstalleerd. Zo is de e-bike beter te gebruiken. Doordat de belangrijkste elektronica in de unit zit, is ze voorts ook zeer betrouwbaar en weerbestendig. De accu is krachtig en heeft een intelligent accubeheer.

Nadenken over de juiste versnelling, hoeft ook niet meer. De fiets schakelt automatisch naar de meest geschikte versnelling op basis van de cadans en de snelheid. Enorm handig voor wanneer je niet gewend bent te schakelen of wanneer je plots moet stoppen. Op die manier kan de fietser meer bezig zijn met de omgeving en het verkeer in plaats van met zijn versnellingsapparaat. (JL/Foto: rideshimano.com)