Deel dit artikel:

FLR Defender: een winterschoen voor alle type fietsers

Een goede winterschoen maakt het fietsen in wintertijd een pak aangenamer. FLR heeft dat begrepen. Het opkomende merk heeft de Defender op de markt gebracht, in twee uitvoeringen: voor race/ gravel en MTB.

FLR wint snel aan bekendheid in fietsland. De producten van het van oorsprong Israëlische merk vinden via verdeler Kruitbosch hun weg naar de Belgische en Nederlandse fietsmarkt. Behalve in de Lage Landen krijgt FLR in steeds meer andere Europese landen vaste voet aan de grond. Dat alles dankzij een uitgebreid en kwalitatief productportfolio.

De FLR Defender schoen speelt in op de behoefte van elke sportieve fietser. De schoen is namelijk beschikbaar in twee varianten: eentje voor race/ gravel en eentje voor MTB. Bij het maken van de schoen heeft FLR goed nagedacht over de vorm en functie. De bovenlaag is gemaakt van gecoat Cordura en getapete naden. Daarnaast heeft hij een handgemaakte, lederen neus. De enkelsok is extra hoog en gemaakt van waterafstotend neopreen. Water dat probeert naar binnen te dringen krijgt geen kans. Ook functioneel zijn de reflecterende, zilvergrijze strepen die zorgen voor goede zichtbaarheid in het donker.

De voering bestaat uit een fleece kunstbont. Deze verhoogt het draagcomfort. De buitenzool is gemaakt van M250 met nylon verstrekt kunststof. De ademende en uitneembare binnenzool is dan weer van gegoten EVA. Voor de bovensluiting is gebruik gemaakt van volledig sluitend klittenband. De zool van de schoen voor race/ gravel heeft een driepuntsbevestiging, geschikt voor SPD-SL. De zool van de Defender voor MTB is geschikt voor SPD/ Cranckbrothers. De FLR Defender heeft een stijfheidsindex van 7.

  • Ga voor meer informatie naar de website