Deel dit artikel:

Flèche de Wallonie: het event voor fietsers met klimmersbenen

De Flèche de Wallonië van zaterdag 28 mei is misschien wel de zwaarste fietsuitdaging in België. Vanuit Spa kan je tot 215 kilometer lang fietsen. Bij die afstand krijg je zomaar even vijftien hellingen voorgeschoteld. Kortom, de perfecte uitdaging of de ideale voorbereiding op de granfondo’s van komende zomer.

Voor de scherpe lezers: de Flèche de Wallonie (Proximus Cycling Challenge) heeft niets van doen met de Flèche Wallonne (lees: de Waalse Pijl). De naam van deze gevreesde cyclo lijkt alleen heel erg op de profkoers die zoals vertrouwd wordt afgesloten met de venijnige beklimming van de Muur van Hoei. Die klim zit dus weer niet in de Flèche de Wallonie, om het verschil maar meteen te duiden.

Jaarlijks wagen meer dan vierduizend mensen zich aan de Flèche de Wallonie, die wordt verreden in de streek rond Spa. Dat betekent dat onder meer bekende hellingen als de Stockeu, Wanneranval en de Rosier onderdeel zijn van het parcours. Je hebt keuze uit vier afstanden: 87 (1.833 hoogtemeters), 134 (2.577 hoogtemeters), 183 (3.478 hoogtemeters) en 215 kilometer (4.008 hoogtemeters).

Gerelateerde artikels