Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Fi’zi:k vernieuwt haar open zadels

Elke racefietser is anders. En dus verlangt ook elke racefietser naar een ander type zadel. Fi’zi:k biedt in de collectie racefietszadels enkele open modellen die de druk verlagen en gevoelloosheid vermijden.

Met de nieuwe anatomie en inkeping zijn de nieuwe open zadels van Fi’zi:k zo ontworpen dat ze direct een zo groot mogelijk comfortniveau bieden. Het lichaamsgewicht wordt zo goed als mogelijk verdeeld over het totale oppervlak van het zadel.

Fi’zi:k biedt de open zadels aan volgens het Spine Concept EVO. Daarbij kijkt men naar de flexibiliteit van de fietsers. Fi’zi:k onderscheidt grofweg drie typen fietsers: de Snake (lenige fietsers die vrij kunnen bewegen op het zadel), de Bull (rigide fietsers die wat hulp kunnen gebruiken om het bekken te kantelen) en de Chameleon (de fietsers die tussen de twee uitersten in zitten).

Aan de hand van die categorisering wordt bepaald welk zadel het beste bij je lichaam past. De Snake-fietser kan waarschijnlijk het beste uit de voeten met het smalle Arione-zadel, de Bull voelt zich thuis op het breder gevormde Aliante-zadel en de Chameleon-fietser doet er wellicht verstandig aan met het allround zadel Antares de weg op te gaan. Dit laatste zadel ondersteunt je goed in elke fietspositie.

Gerelateerde artikels