Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Fizik Tempo Decos slaat brug tussen comfort en presteren

Fizik heeft de nieuwe Tempo Decos gelanceerd, bedoeld als high-performance racefietsschoen om lange afstanden te overbruggen. De schoen moet comfort en prestaties verenigen.

De Tempo Decos heeft verschillende kenmerken die hem helpen zijn afstands- en comfortclaims waar te maken, waaronder een gelamineerd bovenwerk, Boa-sluitsysteem, de stijfste carbon zool bij Fizik en set-back schoenplaatpositie.

Het bovenwerk van de Tempo Decos maakt gebruik van een polyurethaan-gelamineerd materiaal dat over het mesh is gelaagd. Deze combinatie zorgt volgens Fizik voor een soepel bovenwerk en een lichte en ondersteunende schoen. Het gelamineerde materiaal dient er ook voor dat de schoen net wat beter tegen een stootje kan. Over vrijwel het gehele bovenwerk zien we perforaties, ter bevordering van het ademend vermogen.

Fizik zegt dat de asymmetrische sluiting van de Tempo Decos – die qua uiterlijk niet veel verschilt van de recent gelanceerde Terra Atlas gravelschoen – zorgt voor een ergonomische pasvorm. Je zet de schoen vast met behulp van één Li2 Boa draaiknop. Dit sluitsysteem voorziet in micro-instelbaarheid, zodat je een precieze pasvorm kunt bewerkstelligen.

De Tempo Decos is uitgerust met Fiziks R2-carbonzool. Die helpt het totaalgewicht van de schoen te drukken en is goed voor een stijfheidsindex van 10 op 10. Fizik geeft aan dat deze zool de meest responsieve uit het hele gamma is.

Fizik heeft er verder voor gekozen om de punten waar de schoenplaatjes gemonteerd worden, iets verder naar achteren te positioneren. Volgens het merk resulteert dit in meer trapefficiëntie en is dit beter voor de belasting van je knieën. Daarnaast laat dit meer aerodynamische rijposities toee. Hieraan zien we de prestatiegerichte kant van de schoen terug.

De schoen weegt 228 gram en heeft een adviesprijs van 290 euro. De Tempo Decos is verkrijgbaar in vier kleurstellingen: wit, zwart, paars en zwart en een variant met een iriserend effect. Bovendien is er een Wide-uitvoering voor mensen die op bredere voet leven.

Gerelateerde artikels