Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Fi’zi:k sponsort 7 World Tour teams

Vier ploegen uit de top tien van de UCI teamranking rijden op Fi’zi:k.

Merken pakken graag uit met de overwinningen en ereplaatsen die op hun spullen worden behaald. Zadelfabrikant Fi’zi:k klopt zich ook op de borst na een succesvol 2016, waarin bijvoorbeeld het gehele podium van de Tour de France bezet werd door renners die op een Fi’zi:k zadel reden.

Even terug in herinnering roepen: in Parijs stonden op het podium Team Sky’s Chris Froome, AG2R La Mondiale’s Romain Bardet en Movistar Team’s Nairo Quintana. Maar ook in de Ronde van Spanje was het van dat, wat Fi’zi:k betreft dan. Daar zegevierde Quinatana, voor Froome en als derde klom Esteban Chaves de drietrap op, renner van Orica Greenedge. Andere hoogtepunten voor het Italiaanse merk waren de zeges van Chaves in de Ronde van Lombardije, die van Mathew Hayman in Parijs-Roubaix en de Olympische titels van Greg van Avermaet en Bradley Wiggins (koppelkoers).

Met zoveel succes is het niet verwonderlijk dat Fi’zi:k nog even doorgaat met sponsoren. Liefst 7 World Tour teams gaan kunnen kiezen volgens het Spine Concept, dat rekening houdt met de lenigheid van de rug en op basis daarvan de juiste zadelvorm adviseert.
Onder andere Geraint Thomas, Rohan Dennis en Milaan-Sanremo winnaar Arnaud Démare kiezen voor een Arione zadel, voor rijders met een lenige rug. Van Avermaet, Valverde en Kwiatkowski opteren voor een Antares, voor hen die gemiddeld flexibel in de rug zijn en Bernard Eisel en Carlos Betancur zijn voorbeelden van mannen met een stijvere rug. Zij nemen een Aliante zadel, dat een behoorlijke kuipvorm heeft, waardoor je enigszins gefixeerd op je fiets zit.

De zeven WT-teams voor 2017 zijn: Movistar Team, UCI nummer 1 in 2016, rijdend op Canyon fietsen; De UCI nummer 3 is Team Sky rijdend met Pinarello’s. Ook BMC Racing Team (UCI rang 4) en Team Cannondale (UCI rang 8) zijn erbij. Verder zijn de Franse ploegen FDJ (op Lapierre) en AG2R La Mondiale (Factor fietsen) bij de gelukkigen, alsook het eerste Afrikaanse WT-team, Dimension Data, dat met Cervélo’s koerst. (RVS)

Gerelateerde artikels