Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Fi’zi:k Infinito R1 Knit: eersteklas breiwerk

Fi’zi:k haakt in op een trend die steeds duidelijker wordt. Het bekende merk presenteert voor 2018 raceschoenen waarbij gebruik is gemaakt van geweven materiaal. De naam van de schoen: de Infinito R1 Knit.

Volgens Fi’zi:k zorgt het geweven materiaal (of moeten we spreken van gebreid materiaal? Het Engelse ‘knit’ staat immers voor breien…) voor enkele voordelen. Het materiaal levert een betere prestatie en een optimale temperatuurregulatie. Bovendien is er meer comfort. Niet alleen door de goede temperatuurregulatie, maar ook door het soepele breiwerk.

Er is meer dan enkel het breiwerk dat opvalt aan deze stijlvol vormgegeven schoen. Ook de sluiting met dubbele BOA en stevige draadsluiting mogen we benoemen. Het openen en sluiten van de schoen gaat simpel en dat geldt tevens voor het bijstellen van de pasvorm tijdens de rit. Onder de sluiting zit een flap. Die verdeelt de druk, waardoor je geen drukpunten zult ervaren.

De Infinito R1 Knit past zich gemakkelijk aan ieders voet aan en bovendien is de krachtoverbrenging volgens Fi’zi:k superieur. Dit komt mede door de stijfheid van de carbon zool. De schoenen zijn ultralicht: 232 gram (maat 42,5).