Deel dit artikel:

Fizik breidt Argo-serie uit met lichtste zadel tot dusver

De Vento Argo Adaptive 00 is het nieuwste zadel van Fizik. Dit heeft een gewicht van 175 gram (140 millimeter breedte) en brengt de full carbon technologie naar de Argo-serie met korte neus.

De Vento Argo Adaptive 00 is de lichtste optie in de Argo-serie. Dit zadel combineert een 3D-geprinte padding (van het merk Carbon) met een stijve schaal en dito rails van carbon. Fizik stelt haar uiterste best te hebben gedaan om zo maximale krachtoverbrenging te bewerkstelligen, zonder afbreuk te doen aan het comfort.

Het nieuwste prestatiegerichte zadel is volgens Fizik 15 gram lichter, vergeleken met de bestaande Argo Adaptive R1. Dat geldt voor de uitvoering van 140 millimeter (175 gram). Er is ook nog een model met een breedte van 150 millimeter verkrijgbaar. Dat weegt 186 gram.

Fizik heeft naar eigen zeggen bij de ontwikkeling samengewerkt met amateurs en profs. De Argo-serie is ontworpen voor meerdere disciplines. Het ontwerp met een korte neus moet vooral zorgen voor goede ondersteuning bij een diepere, aerodynamische houding.

De Vento Argo Adaptive 00 is vanaf heden bij speciaalzaken verkrijgbaar. De adviesprijs bedraagt 399 euro. Ga voor meer informatie naar www.fizik.com.

NEW IN!

T-SHIRT

FIRE 4 YR RIDE