Deel dit artikel:

Fietsslachtoffer wordt beduveld in zaak en krijgt 22.000 euro

Autobestuurder stuurt bewerkte foto's in zaak in.

Een fanatieke fietser uit Schotland krijgt ruim 22.000 euro op zijn bankrekening bijgeschreven. De man werd in juli vorig jaar bewust van zijn fiets gereden door een auto. De bestuurder ontkende iedere betrokkenheid en ook de verzekeringsmaatschappij (Aviva) wuifde de zaak weg. De automobilist en verzekeraar zijn echter door de mand gevallen toen aan het licht kwam dat zij bewerkte foto’s inbrachten, zo schrijven Schotse media.

De bestuurder van het busje sloeg vorig jaar zomer naar rechts af en kruiste een fietspad op het moment dat de fietser daar reed. Het slachtoffer in deze kwestie, Walter Hamilton, viel en hield serieuze knieproblemen over aan het incident. Ook had hij krassen in het gezicht. Betrokkenen legden een afwijkende verklaring af en stuurden foto’s in. Drie maanden nadien ontdekte de fietser dat de foto’s van de bestuurder waren bewerkt. Waarschijnlijk deed de bestuurder dat uit vrees voor verlies van de no-claim.

Hamilton was furieus en sleepte de man en verzekeraar voor de rechter. Die schaarde zich pal achter de bestuurder. “Ik kon het amper geloven”, zegt het slachtofer in Schotse media. “De bestuurder verontschuldigde zich meteen en gaf toe dat de botsing zijn schuld was.” Hamilton wilde met zijn zaak ook een vuist maken tegen de macht van grote verzekeringsmaatschappijen. Hij wordt gecompenseerd met ruim 22.000 euro.