Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Fietshelm, tijdrithelm en schaatshelm in één

Volgende weekeinde is de Bike MOTION in Utrecht. In de aanloop naar de fietsbeurs zijn enkele producten genomineerd voor de Bike MOTION Award. Eén daarvan is de Cádomotus Omega Aero, een fietshelm, tijdrithelm en schaatshelm in één.

Het merk Cádomotus zal de gemiddelde fietser in eerste instantie niet zoveel zeggen. Het heeft in de loop der jaren vooral naam gemaakt onder schaatsers en skeeleraars. Maar sinds kort mikt het merk ook op fietsers en triatleten. Door aanwezig te zijn op de Bike MOTION wil Cádomotus dat nog eens extra onderstrepen.

De Omega Aero heeft nu dus een nominatie op zak voor de Bike MOTION Award. Dat heeft ze mede te danken aan de multifunctionaliteit. In eerste instantie is de hoofdbeschermer ontwikkeld als schaatshelm. Daarbij zijn aero-eigenschappen uit de wereld van fietsen overgenomen. Mensen die meerdere sporten beoefenen kunnen dus met één helm uit de voeten, zo is de gedachte.

De Omega Aero is ontworpen in combinatie met de Aerospeed lenzen. De lenzen van je vizier klikken met magneten vast rond je voorhoofd. Dat biedt een helder zicht en bovendien kan je de lens volgens de fabrikant met speels gemak omdraaien of eraf halen.

Volgens het bedrijf rijdt circa twee derde van de marathonschaatsers met Cádomotus. In het fietsen heeft de Noordelijke Wielervereniging Groningen helmen van het merk. Bij de elitetak van die vereniging rijden onder meer de schaatsers Sven Kramer en Kjeld Nuis. Zij hadden deze maand olympische successen in Pyeongchang.

Gerelateerde artikels