Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Fietsen langs voetbalstadions

Vélo Arena Tour organiseert van 3 tot en met 5 juni een sportieve uitdaging voor het goede doel. In drie dagen rijdt het peloton langs alle Belgische voetbalstadions uit de eerste klasse. De opbrengst gaat naar Mercy Ships, een organisatie die met ‘operatieschepen’ naar regio’s vaart waar de allerarmsten nood hebben aan medische zorg.

Organisator Jeroen Leen verduidelijkt het concept: “In drie dagen rijden we 710 kilometer. Elke dag staat er zo’n 250 kilometer op het programma, voor de ervaren fietser perfect haalbaar. De deelnemers zijn verzekerd, krijgen GPS-tracks, een stevig ontbijt bij de start en een avondmaal aan de slaapplaats. De rest van het inschrijvingsgeld gaat naar Mercy Ships.”

Ritten

Deelnemen aan de drie ritten kost tweehonderd euro, een dagpas (inclusief ontbijt, bevoorrading en douche na de rit) kost honderd euro. De drie ritten starten in Mechelen, Sint-Truiden en in Roeselare. Wil je liever op eigen houtje de kilometers afhaspelen zonder onderstuening, dan kan dat. Je schrijft je in en betaalt 75 euro. Bedoeling is om bij elk stadion een foto te nemen en op Facebook onder de hashtag #veloarenatour te plaatsen.

Start en finish

De driedaagse start in Mechelen en eindigt daar ook. Aan elk stadion is er een bevoorrading en technische ondersteuning. Het uitgestippelde parcours krijg je enkele dagen op voorhand. Wil jij ook meedoen, schrijf je dan hier in: www.veloarenatour.be