Deel dit artikel:

Fietsen langs trappisten!

Proef de 5 trappisten. Dat is de verleidelijke naam voor een nieuwe themaroute.

Proef de 5 trappisten. Het is de verleidelijke naam voor een nieuwe themaroute, gelanceerd door de toeristische diensten van Antwerpen en het Nederlandse Noord-Brabant. Het vloeit voort uit het Europese project ‘Tastes of Abbeys’, dat tot doel heeft  het (fiets)toerisme te stimuleren in gebieden rond Trappistenkloosters. In dit geval gaat het om de Achelse Kluis, de Abdij Onze-Lieve-Vrouw van Nazareth in Brecht, Koningshoeven (La Trappe), Westmalle en Zundert.

De gehele route gaat langs het knooppuntennetwerk, is 334 kilometer lang en bestaat uit 6 deelroutes, die telkens 2 kloosters verbinden. De afstanden zijn zeer geschikt voor een dagtocht of een meerdaagse fietsvakantie, al kunnen langeafstandsfietsers uiteraard enkele trajecten combineren. Omgekeerd is het ook mogelijk om de totaalafstand te verkorten langs het Bels Lijntje (Turnhout – Tilburg).

Iedere deelroute heeft zijn eigen bijzondere kenmerken en rustige landschappen worden afgewisseld met stedelijke dynamiek. De route doet o.a. Antwerpen, Tilburg en Turnhout aan, maar komt ook in pittoreske dorpen als Zundert, Hilvarenbeek, Oirschot, Poppel en Merksplas. Bij de routes hoort een boekje dat het traject, en wat er te beleven valt onderweg, uitgebreid beschrijft. Losse kaarten tonen je welke knooppunten je moet volgen en waar de beste plekken zijn om even af te stappen en te proeven. (PC)

NEW IN!

T-SHIRT

FIRE 4 YR RIDE