Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Fidlock Twist Uni Connector 80: het coolste fietsersgadget voor de warmste dag

Vandaag wordt het in Vlaanderen de warmste dag van het jaar en sommige weermannen (of is het meervoud van weerman ‘weerlui’ of ‘weerlieden’?) kondigen zelfs de warmste dag van de eeuw aan. Intensief sporten is niet aangewezen, maar een recreatief tochtje met voldoende rust- en drinkmomenten moet kunnen. Het Duitse Fidlock heeft daarvoor hét gadget van de eeuw.

Vorig jaar testten we van Fidlock al de Bottletwist, een bidon die je niet in een bidonhouder op je fiets vervoert maar die met een ingenieus magneetsysteem wordt vast geklikt. In plaats van een bidonhouder monteer je op je fiets het ‘mannetjesgedeelte’ van de Fidlock magneetsluiting, het ‘vrouwtjesgedeelte’ van de Fidlock zit in de bidon verwerkt en die twee trekken mekaar uiteraard aan. De bidon uit de magneetsluiting klikken doe je door hem een kwart slag te draaien. Die volledige 100% Getest lees je hier.

Met de Twist Uni Connector 80 gaat Fidlock nog een stapje verder want ze koppelen hun innovatieve magneetsluiting aan nog zo’n opmerkelijk sluitsysteem en wel dat van Boa. Op de fiets monteer je nog altijd het ‘mannetjesgedeelte’ van de Fidlock magneetsluiting, de andere helft van de Twist Uni Connector 80 bestaat uit het ‘vrouwtjesgedeelte’ van de Fidlock met aan de andere kant van de met gripvol schuim afgewerkte kuipje een Boa draaisluiting. In het kuipje passen alle mogelijke flessen met een diameter tot 100 milliliter en met de Boa draaisluiting klem je die fles in de Twist Uni Connector 80 vast. Fidlock garandeert een veilige klemming van flessen met een inhoud tot één liter, in werkelijkheid blijkt het systeem ook nog prima te functioneren met flessen van anderhalve liter. Uit veiligheidsoverwegingen raadt Fidlock aan om enkel plastic flessen in de Twist Uni Connector 80 vast te klemmen, al staat het uiteraard wel megacool om op een tuinfeestje met een fles champagne op de fiets aan te komen. Cool zijn kost in het geval van de Fidlock Twist Uni Connector wel geld want het hebbedingetje torst een adviesprijs van 49 euro. Bij Rose bestel je de Fidlock Uni Connector 80 hier voor 40,66 euro.

Omdat de fles er vanaf de zijkant wordt in geklikt, kan je ook in relatief kleine frames toch nog grote flessen meenemen. Altijd handig bij dit weer…

En wat zeggen wij dan? Hebbbeuuuuh! Alle info op de pagina van de fabrikant.

Gerelateerde artikels