Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Fiandre NoRain: voor als je weer en wind trotseert

Nu regen en wind vrij spel lijken te hebben, willen we allemaal goed beschermd zijn tegen de elementen. Een goede broek is daarom een must. Met de broeken uit de Fiandre NoRain-lijn van Sportful maak je als fietser een goede keuze.

De naam (Fiandre NoRain) zegt eigenlijk al meer dan genoeg. De broeken blijven regen de baas. En kou trouwens ook. De broekencollectie van Sportful is gemaakt voor echte Flandriens die zich niet uit het veld laten slaan bij de eerste de beste weerstand die Moeder Natuur ons tijdens een training in bijvoorbeeld december en januari biedt.

Sportful is een A-merk in de wielerwereld en heeft in de loop der jaren heel wat ervaring opgedaan in het ondersteunen van sporters in barre omstandigheden. Al deze ervaringen heeft Sportful meegenomen in de ontwikkeling van de Fiandre NoRain. Twee smaken lichten we uit: de Fiandre NoRain BibTight en Fiandre NoRain Team BibTight.

Fiandre NoRain BibTight
Deze regenbestendige broek biedt extra bescherming tegen wind en regen op de knieën en het zitvlak. Er is daar een extra laag NoRain Light aangebracht op de al aanwezige stof NoRain Thermal. De dijen en knieën zijn extra belangrijk om te beschermen; dit zijn de van nature koudere plaatsen van het lichaam. Er is gekozen voor een extra flap op de achterzijde ter bescherming tegen opspattend water.

De NoRain-stoffen hebben een waterafstotend vermogen aan de buitenzijde en geborstelde fleece aan de binnenzijde. Om waterinsijpeling tegen te gaan is het aantal naden minimaal. Daarmee is de stof niet 100 procent waterdicht. Maar ook dat is met doordachte redenen gedaan: Sportful wil immers niet inboeten aan draagcomfort. De broek behoudt zijn stretch en ademend vermogen. Bij elke pedaalsleg rekt ze perfect mee.

Op het zeem heeft Sportful bij de Fiandre NoRain (adviesprijs: 150 euro) op geen enkele manier bezuinigd. De broek is namelijk uitgerust met het TC Pro-zeem. Dit zeem biedt compleet comfort aan professionele fietsers die opteren voor een niet al te dik zeem. Het TC Pro-zeem is geschikt voor een scala aan toepassingen: langere toertochten, trainingen en wedstrijden. De temperatuurregulatie is steeds weer goed.

Fiandre NoRain Team BibTight
Dan is er ook nog de Fiandre NoRain Team BibTight. Deze broek heeft dezelfde uitgangspunten als de NoRain BibTight, alleen is deze wat voordeliger (adviesprijs: 110 euro). De prestaties als het gaat om waterdichtheid, winddichtheid en isolerend vermogen zijn uitmuntend, al scoort de Team-uitvoering misschien iets minder hoog dan de Fiandre NoRain BibTight, zijn grote broer.

Een aantal aspecten aan de Team-variant is anders. Zo vind je reflecterende strepen op de zijkant. De Fiandre-streep licht eveneens op in het donker. Dat komt de veiligheid ten goede, wat broodnodig is, zeker in de donkere maanden van het jaar. Daarnaast vind je in deze broek het Bodyfit Pro- zeem. Voor de fietser die bij kou en regen minder frequent traint, is dit een prima keuze.

Gerelateerde artikels