Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Fiandre Extreme: gemaakt voor epische omstandigheden

We schuiven langzaam op richting het voorjaar. En dus zien we het weer met de dag verbeteren. Maar toch kunnen sneeuw, kou en regen de koers (en ons!) ook nu nog teisteren. Op de dagen waarop het kouder en nat is, komt de Fiandre Extreme van Sportful meer dan goed van pas.

Zat je begin deze maand ook in de zetel voor de Strade Bianche? De omstandigheden boden alles voor een heroïsche aflevering. Lag er in de aanloop naar de Italiaanse klassieker een sneeuwdeken over de kenmerkende gravelstroken van Toscane, tijdens de koers regeerden wind en regen. En dat alles bij een temperatuur van minder dan 10 graden.

Het waren dus zware omstandigheden. En ja, daar moet je ook zwaar geschut voor uit de kledingkast trekken. Bij Bora-Hansgrohe en Bahrain-Merida kiezen ze bij dergelijke weerscenario’s steevast voor de Fiandre Extreme. Het wielerjack van Sportful is het antwoord van Peter Sagan & Co op de bruutheid van de natuur.

Waterdicht, winddicht en ademend
De Fiandre Extreme is ideaal voor de koudere dagen onder de 12 graden. Het jack met polartec materiaal is waterdicht, winddicht, extreem ademend en bovendien erg elastisch. Kortom: alles wat je zo’n beetje verlangt van een kwalitatief goed fietsjack bij epische omstandigheden zit erop en eraan.

Op de voorzijde zit een volledige ritssluiting, van boven tot onder. Ook fijn is de hoog opstaande kraag. Als je kleine accessoires wilt meenemen – een smartphone, een portemonnee met wat kleingeld – dan zijn de drie steekzakken op de achterzijde daar geschikt voor. De Fiandre Extreme is voorzien van reflecterende details.

Als het weer de komende tijd terug epische proporties aanneemt en het de aangename voorjaarszon tijdelijk verdringt, dan weten wij waar Peter Sagan in zal aantreden. En weten wij ook waar we als niet-profs bij vergelijkbare omstandigheden ons voordeel mee kunnen doen. De Fiandre Extreme is online en bij tweewielerzaken verkrijgbaar.