Deel dit artikel:

FFWD heeft met de Outlaw opnieuw mountainbike-wielen in het gamma

In 2017 pakte de Nederlandse wielbouwer FFWD uit met een setje wielen voor mountainbike-gebruik. Een titel op het wereldkampioenschap marathon maakte meteen duidelijk dat die wielen behoorlijk goed waren. Nu stelt FFWD de nieuwe Outlaw voor.

Snelle, sterke carbon wielen bouwen: dat was en is nog steeds het doel van FFWD Wheels. Vakmanschap, hoge kwaliteit en duurzaamheid zijn daarbij hun belangrijkste troeven. Alle FFWD-wielen worden met de hand gemaakt in het bedrijf in Zwolle. Hun gamma gaat van wielen voor de weg en de baan over cyclocross en triatlon tot nu, opnieuw, mountainbike.

Gebaseerd op de ervaring van vroeger maar met de hedendaagse normen heeft FFWD de Outlaw van een nieuw leven voorzien. De Outlaw-wielen zijn bedoeld voor crosscountry- en marathonrijders. De brede carbonvelg, interne velgbreedte van 30 millimeter, en de versterkte messing nippels bieden voldoende speelruimte voor zij die eveneens kicken op een beetje ruiger terrein. Er kunnen banden tot 2,7” gemonteerd worden, nieuws waar met name strandracers wel eens blij van zouden kunnen worden.

Voor deze wielen heeft FFWD een nieuwe set Boost-naven ontwikkeld. De nieuwe naven zijn rechtstreekse afgeleiden van de FFWD Two/One-naven en gebouwd rond een ratchet-systeem met 36 tanden. De naven zijn enkel verkrijgbaar in een Boost-variant.

Spaken komen van Sapim (CX-Ray en CX-Sprint), voor- en achteraan gebruikt de Outlaw 28 spaken in een driekruispatroon.

Het gewicht van de wielset bedraagt 1595 gram (705 gram voorwiel, 890 gram achterwiel). Dat is niet de allerlichtste optie de markt, maar als je weet dat de Outlaw versterkt is aan zowel de nippels als rond de hiel en je rekening houdt met de breedte van de velg, is dat een meer dan aanvaarbaar gewicht.

De wielset wordt geleverd met een voorgeïnstalleerde tubeless tape en ventielen. Deze wielen zijn vanaf nu verkrijgbaar voor een adviesprijs van 1499 euro (set).

Meer info: www.ffwdwheels.com/nl/collections

Gerelateerde artikels