Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Felt steekt haar AR in een nóg aerodynamischer jasje

Het is nog lang niet gedaan met de populariteit van aerobikes, zo heeft Felt Bicycles gemerkt. Reden genoeg voor het Amerikaanse merk om haar AR in een vernieuwd jasje te steken.

Bij de lancering van de eerste AR, alweer ruim tien jaar geleden, liet Felt zien een neusje te hebben voor ontwikkelingen in de fietsmarkt. De AR was een van de eerste aeroframes en sloeg direct aan. In de loop der jaren bouwde het merk uit Californië steeds verder op die solide basis en dat doet het nu dus weer.

De geheel nieuwe AR is volgens Felt de meest aerodynamische fiets die ze ooit uit de fabriek heeft laten gaan (9 procent sneller, zo claimen de Amerikanen). De rijkwaliteit heeft bovendien een boost gekregen en de handling is verbeterd. De fiets is uitgerust met schijfremmen en het frame laat voldoende ruimte voor banden van 30 millimeter. Zoals het een aerofiets betaamt, is er flink werk gemaakt van integratie van componenten.

Twee varianten

Felt heeft de nieuwe AR in twee varianten: eentje met Ultegra en eentje met Ultegra Di2. Het frame is ook los verkrijgbaar, dus zonder opbouw. Er zijn zes verschillende framematen. De nieuwste AR is vanaf vandaag wereldwijd te bestellen bij dealers van Felt en online via FeltBicycles.com. Prijzen zijn ons op dit moment onbekend.

Gerelateerde artikels