Deel dit artikel:

Feestmaand december: dit zijn de leukste cadeaus

Feestmaand december is begonnen. Ga je bij fietsgekke vrienden en familie over de vloer en wil je niet met lege handen komen? Dan heeft Grinta! een aantal cadeautips voor je.

OpenRun Shokz

Is je fietsvriend een gadgetfreak? Dan bied je met de Shokz OpenRun-oordoppen waarschijnlijk een prachtig cadeau. De oordopjes zitten niet in je oor, maar op je jukbeenderen. Dankzij de Bone Conduction-technologie gaat het geluid via trillingen naar je oren. Op die manier blijven je gehooringangen vrij en blijf je alert wat er om je heen gebeurt. De oordoppen zijn op meerdere plaatsen verkrijgbaar, onder andere bij Van Eyck Sport.

Night Stroke Glove

In het assortiment van Wowow vind je een keur aan items die je helpen om beter op te vallen als je op de fiets zit. Eén daarvan is de Night Stroke Glove (40,99 euro). Het gaat om handschoenen die dankzij het winddichte materiaal ook voor de nodige warmte en comfort zorgen. De handschoenen zijn compatibel met je smartphone, dus je hoeft ze niet eerst uit te trekken als je bij een stop je smartphone wilt bedienen.

Anti-Odour Spray

Tijdens wielerritten zweet je onherroepelijk, met de kans dat bepaalde items van je uitrusting ongewenst gaan geuren. Om die reden heeft Muc-Off de Anti-Odour Spray ontwikkeld. Dit is een effectieve, gemakkelijk te gebruiken anti-geurspray voor behandeling van onder meer helmvoeringen, schoenvoeringen, handschoenen, pads en ander zacht materiaal of textiel dat in contact komt met je huid. Een mooi praktisch geschenk!

Mythische Cols

Op de donkere dagen is er niets zo fijn als in de zetel achterover leunen, uiteraard met een goed boek in handen. Mythische Cols is een boek dat de fietsliefhebber graag beet pakt. Het bundelt vijftig legendarische beklimmingen uit heel Europa en biedt genoeg klim- en fietsinspiratie voor het volgende fietsseizoen. Het boek koop je eenvoudig via de webshop van Grinta!. Daar geldt nu ook een tijdelijke voordeelactie (42,50 euro in plaats van 49.95 euro).

Climbs Ronde van Vlaanderen-shirt

Voor de meesten van ons is de Ronde van Vlaanderen dé klassieker van het voorseizoen. Op het Climbs Ronde van Vlaanderen-shirt van Çois Cycling Legacy worden enkele mythische hellingen uit Vlaanderens Mooiste in de schijnwerpers gezet: de Paterberg, Taaienberg, Oude Kwaremont, Koppenberg, Muur en Berendries. Je bestelt het shirt online voor 39,95 euro.

Cadeaubon Van Eyck Sport

Weet je niet precies waar je fietsvriend nood aan heeft? Denk dan eens een cadeaubon van een speciaalzaak als Van Eyck Sport. De winkel heeft vijf fysieke vestigingen in Vlaanderen (Aalst, Dadizele, Erpe Mere, Geel en Sint Pauwels) en biedt boven het gemak van een webshop. Je kunt de cadeaubon in een winkel en online aankopen. Het bedrag bepaal je zelf.

Big the Corkscrew – The Gold

Campagnolo kennen we natuurlijk allemaal van de fietscomponenten. Maar wist je dat de Italianen elk jaar in de feestperiode ook met een arsenaal speciale kurkentrekkers op de proppen komen? Ideaal voor de fietsliefhebber die na het trappen ook graag van een goed glas wijn nipt. Het neusje van de zalm is de Big the Corkscrew – The Gold van echt goud. Je moet er diep voor in de buidel tasten (1.950 euro), maar er zijn gelukkig ook beter betaalbare versies (titanium en chroom). Ga naar de Campa-website.

Quick ‘n Dirty

Iemand met een passie voor fietsen zorgt er te allen tijde voor dat zijn of haar fiets tiptop in orde is. Goede schoonmaak- en onderhoudsproducten kunnen diegene dus zeker bekoren. Dynamic Bike Care biedt de set Quick ’n Dirty (nu afgeprijsd naar 29,99 euro). Voor verwijdering van vuil is er de Dirt Destroy foam spray (400 milliliter) en voor de schoonmaak van de aandrijflijn de Drivetrain Detox (500 milliliter). De ketting wordt gesmeerd met de Bio All round lube (100 milliliter). De set bevat de populaire Dynamic Soft washing brush.

Garmin Edge 840

De Garmin Edge 840 is een hoog aangeschreven GPS fietsnavigatie met knoppen en touchscreenbediening. De batterij gaat tot 26 uur mee (in de intensieve modus, tot 42 uur in de spaarstand) en verder biedt het toestel adaptieve coaching en verbeterde navigatie. De Garmin Edge 840 is ideaal voor wie op avontuur wil of de progressie tijdens trainingen wil vastleggen.

Epic T-Shirt

Grinta! brengt met haar Epic T-Shirts een eerbetoon aan de prestaties van een aantal tenoren uit de wielersport. Zo is er het shirt met daarop een illustratie (gemaakt door Studio Grinta!) van Wout van Aert tijdens zijn epische rit over de Mont Ventoux. Ook Gino Bartali, Fausto Coppi, Jacques Anquetil, Eddy Merckx, Bernard Hinault, Marco Pantani en Tom Boonen hebben een eigen shirt. Je koopt de shirts tijdelijk voor 29,75 euro.