Deel dit artikel:

Feesteditie Grinta! viert fietsland Italië + superprijzenpot te winnen

De 91e editie van Grinta! heeft als hoofdtitel 'Ciao Italia' en dat merk je aan de test van de Italiaanse superbikes, de Italiaanse sportgerechten, de droomcol in Piemonte en de reportages over legendarische merken. Bovendien bestaat Grinta! 15 jaar en in deze feesteditie geven we een fiets, raceframe en tal van andere topprijzen weg. Andiamo!

Italië doet dromen. Daarom testen we Italiaanse superfietsen en gaan op zoek naar schoenen, kledij en fietsonderdelen die ruiken naar het zuiden. Uiteraard slaan we ook proeverijtjes in de keuken niet over en beklimmen we een bloedmooie col in de Piëmontese Alpen. Met onze 10 ‘Italofilitis’-tips haal je de Italiaan in jezelf helemaal naar boven.

Voorts slaan we onze tenten op in het thuisland van Pogacar, Roglic en Mohoric. Onze mond viel open bij het zien van zoveel natuurschoon en prima fietsroutes in Slovenië. VTM-weerman Frank Duboccage startte opnieuw met fietsen en pikte aan bij onze redacteur voor een babbel op twee wielen. Onze cotacolroute leidt ons deze keer tussen Namen en Dinant.

Deze 91e editie van Grinta! is bovendien een feesteditie, want Grinta! – genoemd naar het Italiaanse woord voor verbetenheid, wilskracht en ook wel ‘goesting’ – bestaat 15 jaar. Dat laten we uiteraard niet onopgemerkt voorbijgaan. Daarom bieden we jou, onze lezer, een superprijzenpot aan. We zochten 15 topprijzen uit, gaande van een complete fiets van Husqvarna en een prachtige frameset van Chapter2 tot een fiets-gps, fietsreis, pomp, helm, bril en meer!

Koop het nummer nu in de winkel of bestel het HIER online!