Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Exclusieve schoentjes van Fi’zi:k

Op zoek naar nieuwe racemuiltjes die de doorsnee koersschoenen ontstijgen? Met de Aria 101 limited edition schoenen van Fi’zi:k rijd je nooit meer ongezien voorbij.

Heel wat Italiaanse bedrijven in de fietssector grijpen de Giro aan om een speciale versie van een van hun producten op de markt te brengen. Ook Fi’zi:k deed dit jaar mee, met een prachtig (vinden wij toch) gedecoreerde versie van hun Aria R3 raceschoen. De credits voor het design mogen naar ene Simon Fellows, een ontwerper die twee jaar geleden begon met het handbeschilderen c.q. customizen van Fi’zi:k schoenen voor mensen die iets speciaals wilden. Daaruit rolde een samenwerking met Fi’zi:k voort die nu voorlopig is geculmineerd in deze Aria 101, waarvan er niet meer dan 101 paar worden vervaardigd.

Voor 290 euro ben je de eigenaar van een geel-blauwe schoen met scherpe lijnen en geometrisch aandoende vlakken, hier en daar opgefrist door een accent in roze. Uiteraard is dat laatste een verwijzing naar de Giro, die koers die almaar meer wielerliefhebbers aanspreekt dankzij de spankracht die erin zit, het spektakel wat wielrennen plots weer wordt en natuurlijk het historische, schitterende decor waartegen de koers zich afspeelt.

De Aria 101 heeft een geperforeerd 1.2 mm dun bovenwerk, twee Boa draaisluitingen en een full carbon buitenzool. Heerlijk strakke pasvorm, maximale krachtoverdrach, aldus Fi’zi:k, maar ja, wat zouden ze anders ook kunnen zeggen. Ze willen tenslotte schoenen verkopen. Mochten wij nog vragende partij zijn wat dat betreft, dan gingen we rap naar fizik.com voordat alle exemplaren uitverkocht waren…

Gerelateerde artikels