Deel dit artikel:

Exclusief schoenenmerk Nimbl lanceert Ultimates

'Ultimate': zo heet het nieuwste model van het exclusieve Italiaanse schoenenmerk Nimbl. En de lancering van de Ultimates gebeurt in stijl, met een gouden knipoog. Want Greg Van Avermaet is de eerste ambassadeur.

Met slechts 205 gram per schoen (in maatje 42) scoren de Ultimates bijzonder hoog op het vlak van lichtgewicht. En dan moet je weten dat het vrij recente merk met het Air-model nog een schoenenpaar in huis heeft dat daaronder duikt. De Nimbl-schoenen hebben een meer dan behoorlijk prijskaartje – 400 euro en meer is de regel, geen uitzondering – maar dat heb je nu eenmaal met high end schoenen die met de hand zijn vervaardigd.

“Nimbl staat dan ook voor kwaliteit”, aldus Robert Reijers van Nimbl. “Alles wordt met zorg en accuratesse geproduceerd in Italië, in de Marche-regio, waar héél wat expertise zit rond het produceren van schoenen. Bovendien zit er ook nog eens heel veel knowhow in het schoeisel, gevoed door de feedback van de profrenners met wie we werken. In 2021 zijn dat er 23. Wat ik zo fijn vond aan de ontwikkeling van de nieuwe Ultimates was het gegeven dat Greg Van Avermaet echt wil wist wat hij wilde. Zo hebben we het graag.”

Ook dat andere high end Italiaanse schoenenmerk, Luigino Verducci (waarvan we er al enkele testten), is overigens gelinkt aan Nimbl. Sta je te springen om een paar Nimbl Ultimates aan te schaffen? Dan kan je nu reeds terecht op de website van Nimbl om een paar te pre-orderen. Vanaf 1 mei zouden de schoenen echt beschikbaar zijn en jou toegestuurd kunnen worden.