Deel dit artikel:

EX-serie: Shimano’s nieuwste schoenen

Ga je op fietsavontuur of stap je tijdens het fietsen zo nu en dan af? Dan heb je volgens Shimano veel profijt van de nieuwe EX-serie met schoenen. Deze zijn bedoeld om comfortabel te bewegen, zowel op als naast de fiets. De serie bestaat uit meerdere modellen.

De EX300 en EX300W (99,95 euro) zijn de modellen voor fietsen in de stad of een meerdaagse tocht over onverharde paden. De flexibele zool biedt volgens Shimano de perfecte balans tussen trapefficiëntie en loopcomfort. De schoenen hebben een gestroomlijnde en stijlvolle buitenkant. Shimano spreekt van een ingetogen uiterlijk, deels tot stand gekomen met gerecyclede materialen, dat ‘perfect bij je garderobe, of je nu chic of casual op pad gaat.

EX700 and EX700 GTX

De EX700 (149,99 euro) en EX700 GTX (199,99 euro) bieden soepele, krachtige trapprestaties op de fiets, gecombineerd met grip en tractie. Dat laatste is onder meer te danken aan Shimano’s recente ULTREAD-zooltechnologie, bestaande uit een nieuwe rubbersamenstelling en nieuw zoolpatroon. Met de toegevoegde water- en stofbescherming leent de breed inzetbare schoen zich voor vele fietsavonturen.

De EX700 en EX700 GTX (met GORE-TEX) hebben lichte en agressieve noppen om over onverharde paden, stenen en modder te kunnen lopen. Ze bieden uitermate veel grip op nat wegdek in combinatie met een slijtvaste duurzaamheid. De EX700 is gedeeltelijk gemaakt van gerecycled materiaal en heeft een glasvezel versterkte nylon tussenzool voor trapefficiëntie, een dempende tussenzool om te lopen; en een ademend bovenwerk met perforatie voor temperatuurregeling. Dit verhoogt het comfort.

RX600 en RX600W

De RX600 en RX600W (159,99 euro) zijn ontworpen voor lange gravelritten, bikepacking en avontuurlijke tochten op de fiets. De schoen biedt soepele en tevens krachtige trapprestaties op de fiets. Mocht je terrein tegenkomen waar je wordt gedwongen te lopen, dan biedt de schoen veel grip en tractie.

De stijve, met koolstofvezel versterkte nylon tussenzool is goed voor trapefficiëntie, terwijl een agressieve zool en wijd uit elkaar geplaatste noppen ervoor zorgen dat je stabiel en gecontroleerd loopt. Het bovenwerk is van synthetisch leer en heeft microperforaties voor ventilatie. Je treft bovendien een inzetstuk van mesh. Dat alles zorgt voor een verbeterd ademend vermogen.

Het voetbed is uitgerust met Shimano Dynalast. Daardoor blijft de voet stevig op zijn plaats waardoor een comfortabele pasvorm ontstaat. Die vermindert krachtverlies op het pedaal en minimaliseert vermoeidheid tijdens lange ritten. Er is tevens een teenverend gedeelte dat de druk op je voeten, kuiten en hamstrings vermindert. Je sluit de schoen met een L6 Boa-sluiting.