Deel dit artikel:

Evil Eye voegt twee brillen toe aan gamma

Het assortiment van Evil Eye is twee sportbrillen rijker. Het gaat om de Vistair-x en Vistair-y. Deze modellen zijn specifiek gericht op duursporters die lang actief zijn in de buitenlucht. De brillen kenmerken zich door een laag gewicht en een groot gezichtsveld. Ze zijn er in vijf kleuren.

In de eerste plaats heeft Evil Eye werk gemaakt van een zo laag mogelijk gewicht. De Vistair weegt 27 gram. Dat lage gewicht komt door het materiaalgebruik en de keuze voor een montuurloos design. Dat ontwerp zorgt er bovendien voor dat dragers een behoorlijk breed gezichtsveld hebben. Er zijn immers geen frameranden die het zicht beperken.

Evil Eye heeft de LST-filtertechnologie toegepast. Die zorgt voor een scherp contrast, zodat je tijdens het sporten de omgeving goed in je opneemt en eventuele obstakels op de weg – paaltjes, stenen, takken – vroegtijdig opmerkt. De technologie neutraliseert schommelingen qua lichtsterkte. Dat voorkomt volgens Evil Eye dat je ogen vermoeid raken, je kunt je beter concentreren. De brillen bieden tevens UV-bescherming (A-, B- en C-stralen).

Tijdens lange trainingen passen de LST VARiO-glazen zich automatisch aan, afhankelijk van de lichtinval en de weersomstandigheden. Zo heb je op elk moment goed zicht, of het nou een zonnige dag is of regent. Is het zomers en ligt de intensiteit hoog, dan is er ventilatie. Zweet kan de bril niet van je gezicht doen glijden. Evil Eye heeft namelijk een speciale structuur op de brilpootjes aangebracht. De neuspadding voorziet in twee standen.

Evil Eye is een onderdeel van Silhouette International. Het familiebedrijf met hoofdkantoor in Linz (Oostenrijk) ontwikkelt en produceert al meer dan 25 jaar sportbrillen. Alle Evil Eye-sportbrillen worden geproduceerd in Oostenrijk. Ga voor meer informatie naar www.evileye.com.

Gerelateerde artikels