Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Evil eye: nieuw premiummerk voor sportbrillen

Sinds dit seizoen is er een nieuw merk voor sportbrillen op de markt. De naam: Evil eye. De eerste collectie is verkrijgbaar bij gespecialiseerde opticiens in onder meer de Benelux.

Het gloednieuwe merk kan rekenen op de expertise van Silhouette International, een familiebedrijf uit het Oostenrijkse Linz dat wereldwijd zo’n 1600 werknemers telt en al ruim 25 jaar ervaring heeft in de productie van sportbrillen. Tot voor kort hadden ze ook onder andere de licentie van Adidas in handen. Alle Evil eye-modellen worden ontwikkeld en geproduceerd in Oostenrijk.

Goede bescherming

Evil eye-brillen hebben glazen van extreem slijtvast polycarbonaat met goede optische kwaliteit. Dit materiaal beschermt de ogen tegen invloeden van buitenaf, zoals zonlicht, wind, stof, regen of insecten. Daarnaast biedt dit bescherming tegen uv A-, uv B- en uv C-straling (UV400).

Voor alle sportdisciplines

Dankzij diverse aanpassingsopties kunnen de Evil eye-sportbrillen eenvoudig op elke hoofdvorm en sportdiscipline worden afgestemd. Zo glijdt de bril niet weg, zijn er geen drukpunten en sluit hij veilig aan tijdens het sporten. De monturen zijn gemaakt van PPX, een materiaal dat speciaal voor Evil eye is ontwikkeld. Dit weegt weinig en is sterk en buigzaam. Daardoor is de bril niet alleen flexibel, maar ook stevig en slijtvast.

Op sterkte

Alle sportbrillen van Evil eye zijn verkrijgbaar met glazen op sterkte. Afhankelijk van het model worden deze direct in het montuur, met een adapter of met clips gemonteerd. Ook alle monturen en glazen op sterkte worden volledig in de Oostenrijkse hoofdvestiging ontwikkeld en geproduceerd. ‘Made in Austria’ dus.