Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Evenepoel en ZEB lanceren supporterscollectie

Veel supportersogen zijn gericht op Remco Evenepoel. Hij lijkt alles in zich te hebben om een van de grootste Belgische wielersterren aller tijden te worden. Voor multibrand fashion store ZEB creëerde hij zijn eerste winnaarscollectie: R.EV 1703.

Door de Clásica San Sebastián op zijn naam te schrijven, werd Evenepoel de jongste winnaar van een eendagswedstrijd in bijna honderd jaar. Hij is ook de jongste winnaar ooit van de Kristallen Fiets én de jongste Sportman van het Jaar. Met zijn prestaties heeft Evenepoel heel wat fans die hij met een ZEB-collectie graag iets unieks biedt.

Toegankelijk voor iedereen

“Al enkele jaren experimenteer ik op mijn website met een eigen supporterslijn. Nu dat mijn carrière een enorme sprint neemt, werd het tijd om met ZEB de handen in elkaar te slaan om de collectie de professionaliseren en toegankelijk te maken voor iedereen”, aldus de sportieve ontwerper.

Knipoog naar wielerjargon

Zijn eigen collectie, die de naam R.EV 1703 meekreeg, is kleurrijk geworden. In afwachting van de gele (Ronde van Frankrijk), roze (Ronde van Italië) of rode (Ronde van Spanje) leiderstruien, kiest Remco voor het hippe electric blue en kaki groen als kleuren van zijn kledinglijn. Daarmee zijn de kledingstukken eyecatchers geworden.

Deze supporterscollectie is gericht op mannen, vrouwen én kids en telt vooral shirts, sweatshirts en broeken. Ze bevat heel wat knipoogjes naar het wielerjargon. ‘Bidon collé’ moest van Remco een plaats krijgen op een sweater: die uitdrukking verwijst naar renners die doen alsof ze een drinkbus willen, om zich zo even vast te houden aan een volgwagen om de kloof met het peloton te dichten.

Evenepoel is een crack in tijdrijden: hij is Europees Kampioen én vice-wereldkampioen. ‘Against the clock’ en ‘Life is a Time trial’ zijn dan ook erg toepasselijke quotes en zullen heel wat supportersharten sneller doen slaan.

Initialen en postcode

Op alle kleding is het logo ‘R.EV 1703’ afgebeeld. Dat zijn de initialen van Remco, gevolgd door de postcode van zijn woonplaats Schepdaal. Hoe succesvol de jonge Remco dan al mag zijn, hij houdt zijn voetjes op de grond en vergeet zijn roots niet. De collectie is verkrijgbaar in alle 70 ZEB-winkels en op zeb.be.