Deel dit artikel:

Eurosport nutrition legt focus op herstel met Protein Bar en Shake

Goede voeding is niet alleen belangrijk tijdens het sporten, maar ook erna. Dit om het spierherstel te optimaliseren. Eurosport nutrition voegt twee producten aan de range die hiervoor moeten zorgen: de Protein Bar en Protein Shake.

Het gamma van Eurosport nutrition, gelieerd aan Europa’s bekendste sportzender, bestaat al langer uit een groot aantal essentials. Er zijn energierepen (Energy Bar), havermoutrepen (Oat Bar), energiegels (Energy Gel + Magnesium en Energy Gel + Caffeine) en sportdranken (Isotonic Sports Drink) voor gebruik tijdens de rit. Voor herstel was er tot dusver alleen een Recovery Shake, met een 5:1-verhouding tussen koolhydraten en eiwitten. De focus bij die herstelshake lag dus vooral op het terug aanvullen van de koolhydraatreserves.

Om het spierherstel na de training of wedstrijd te bevorderen en bij te dragen aan het behoud van de spiermassa zijn er twee eiwitproducten bijgekomen: de Protein Bar en Protein Shake. Deze passen in het totaalplaatje dat Eurosport nutrition biedt. Net als de eerder gelanceerde producten bestaan ze enkel uit ingrediënten met een natuurlijke basis. Aspartaam en Acesulfaam-K – om maar eens twee synthetische zoetstoffen te noemen die vaak onder het vergrootglas liggen – zitten in geen van de producten.

Protein Bar

De Protein Bar (met 24,5 procent eiwit) is een eiwitreep die gemaakt is met whey eiwit isolaat. Dit staat bekend als een zeer hoogwaardige eiwitbron met een hoge biologische waarde. Dat wil zeggen dat alle essentiële aminozuren (daaruit zijn eiwitten opgebouwd) in ongeveer dezelfde verhouding aanwezig zijn als in het menselijk lichaam. Het lichaam kan de eiwitten zo gemakkelijk opnemen en benutten om spierschade te herstellen en spiermassa te behouden.

Elke Protein Bar (50 gram) bevat tevens koolhydraten. De combinatie tussen eiwitten en koolhydraten zorgt ervoor dat de eiwitten gemakkelijker opgenomen worden door het lichaam. De hoeveelheid vet per reep is met 7,7 gram relatief laag. Eurosport nutrition brengt de Protein Bar in eerste instantie in één smaakvariant: Chocolate. De verwerking van gepofte rijst zorgt voor een krokante bite. De adviesprijs per reep is 2,49 euro. De Protein Bar is glutenvrij.

Protein Shake

Voor degenen die na een zware inspanning niet zo gemakkelijk vaste voeding naar binnen krijgen, is er een vloeibaar product: de Protein Shake. Deze wordt aangeboden in een pot van 800 gram. Hieruit haal je heel wat scheppen Protein Shake-poeder die je mengt met bijvoorbeeld water, melk of plantaardige melk (op basis van persoonlijke smaakvoorkeur).

Eén portie (van 30 gram) bevat 22 gram eiwitten, om precies te zijn whey eiwit concentraat. Verder bevat een portie 2,8 gram koolhydraten en 1,4 gram vet. Deze mix van nutriënten zorgt er enerzijds voor dat de shake goed mengt en snel door het lichaam wordt opgenomen. Anderzijds draagt deze bij aan een rijke smaak. De Protein Shake is er in de smaakvariant Vanilla. De adviesprijs is 44,99 euro. Ook de Protein Shake is glutenvrij.

Eurosport nutrition viert de lancering met een tijdelijke introductieaanbieding. Bij aanschaf van een Protein Shake ontvang je een Eurosport nutrition shaker (500 milliliter) als extraatje. Deze actie geldt alleen in de beginperiode en zolang de voorraad strekt. De sportvoeding is verkrijgbaar bij een groot aantal speciaalzaken in België en Nederland.

  • Ga voor meer informatie naar de website