Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Eurosport nutrition boost energielevel van deelnemers Chasing Cancellara

Nu de impact van de coronamaatregelen steeds wat beperkter wordt, ontstaat er meer en meer ruimte voor sportieve evenementen. Eén van de aansprekende wielerevenementen is Chasing Cancellara, een initiatief van wielericoon Fabian Cancellara. Deelnemers tappen energie bij Eurosport nutrition, de officiële partner in sportvoeding.

Chasing Cancellara bestaat uit een reeks internationale evenementen waarin je de kans hebt om zij aan zij te rijden met Fabian Cancellara. Vanwege het coronavirus zijn er dit jaar met name events op Zwitserse bodem (de Vlaanderen-editie is uitgesteld tot volgend jaar).

Het eerstvolgende evenement is Bern-Andermatt op vrijdag 2 juli. Met een afstand van 200 kilometer en 4.500 hoogtemeters is dit een uitdaging van de bovenste plank. Daarna volgen de Dillier Classic (31 juli – 40 of 85 kilometer), Zurich-Zermatt (27 augustus – 280 kilometer) en de Cornèrcard Cancellara Challenge in Lugano (25 september – tijdrit van 12 kilometer).

Er is nog beperkt plaats, dus haast is geboden bij de inschrijving. Voor de meeste events heeft Chasing Cancellara in overleg met de autoriteiten een maximum aantal deelnemers vastgesteld. De hoogte van dit aantal kan overigens nog wijzigen.

Energie

Deelnemers krijgen vooraf en in de diverse bevoorradingszones sportvoeding van Eurosport nutrition voorgeschoteld. Het gaat onder andere om Energy Bars, Oat Bars, Energy Gels (in varianten met magnesium en cafeïne) en Isotonic Sports Drinks die ‘patron’ Fabian Cancellara ook tijdens zijn rides in de vrije tijd gebruikt. De sportvoeding is gemaakt van hoogwaardige ingrediënten met een natuurlijke basis. In bijvoorbeeld de Energy Bar Cherry zitten daadwerkelijk kersen.

“We zijn blij dat Eurosport nutrition sportvoeding levert voor al onze evenementen. Voeding is vooral belangrijk tijdens onze langeafstandevenementen Bern-Andermatt en Zurich-Zermatt. Met een lengte van meer dan 200 kilometer vormen deze races voor onze deelnemers een bijzondere uitdaging en is energie-inname belangrijk. We zijn blij dat we een goede partner hebben die voor onze deelnemers klaar staat”, zegt Fabian Cancellara.

Essentials

Om de samenwerking te vieren, bieden Chasing Cancellara en Eurosport nutrition vanaf maandag 21 juni een box met sportvoeding aan. Hierin zitten diverse essentials om de evenementen tot een goed einde te brengen: vier Oat Bars, twee Energy Bars, twee Energy Gels en een pot Isotonic Sports Drink (600 gram). De binnenzijde van de box verwijst door naar een speciale landingspage waar deelnemers tips over sportvoeding vinden.

De box met essentials is straks exclusief te koop via de webshop van Chasing Cancellara. In Vlaanderen en Nederland is de sportvoeding verkrijgbaar bij een groot aantal off- en online speciaalzaken, waaronder Van Eyck Sport, Fashion For Cycling en FuturumShop. Een compleet dealeroverzicht is op de website te vinden.

Gerelateerde artikels