Deel dit artikel:

Etxeondo presenteert nieuwe voorjaar-/ zomercollectie

De Baskische fabrikant van wielerkledij Etxeondo presenteert, trouw aan haar filosofie, een nieuwe collectie waarin evenwicht wordt gezocht tussen prestatie, design, duurzaamheid en innovatie. De collectie komt uit op drie niveaus die elk een eigen fietsstijl representeren.

‘’Kenmerkend voor Etxeondo is dat we altijd op zoek gaan naar stoffen en producten die het beste aansluiten bij de behoefte van de fietser”, zegt Amaia Rodrigo, hoofd design bij Etxeondo. “Hierin gaan we telkens een stap verder, deze filosofie staat centraal in het gehele ontwerpproces. Daarnaast zijn er, geheel volgens de karakteristieke stijl van Etxeondo, nieuwe kleuren gebruikt die aansluiten bij de laatste trends op het gebied van design.’’

De nieuwe producten zijn, zoals gebruikelijk voor Etxeondo en voor veel kledijmerken immers, ingedeeld in drie families. De Pro-familie, die gericht is op prestaties waarbij gebruik wordt gemaakt van alle technologie en materialen die innovatief zijn geweest in het professionele wielrennen. De tweede familie, Endurance, vertegenwoordigt het nieuwe, meer avontuurlijke en ontspannen fietsen, en tot slot de Essentials-familie, die het beste de kwaliteit van Etxeondo vertegenwoordigt, aangepast aan de huidige trends en mode.

Vernieuwingen

Van alle nieuwe producten zijn de Orhi/Olaia bibshorts in al hun versies volledig het meeste opnieuw ontworpen, met een nieuw model voor verbeterd comfort en een nauwsluitende pasvorm. Als het ware een tweede huidlaag vormen ze nu, voor de gebruiker die op zoek is naar een anatomische pasvorm in een fietsbroek. Bovendien passen de nieuwe bretellen zich beter aan het lichaam aan, zachter en naadloos, waardoor eventuele irritatie van de huid wordt voorkomen.

De belangrijkste vernieuwing bij de shirts, is de integratie van de Ero/Era Superdry-kleding. Die is voortaan nog meer op maat gemaakt voor gebruikers die op zoek zijn naar meer comfort tijdens het fietsen. Zo is de Mendi, een shirt dat ook werd toegevoegd in de damescollectie onder de naam Mendia, helemaal opnieuw ontworpen.

De KOM & KOMA bibshorts stak Etxeondo dan weer in een nieuwe versie met een andere stof, en een vernieuwde tailleband die voor meer spiercompressie moet zorgen tijdens het fietsen. Etxeondo bestaat vandaag 46 jaar en maakt al al die jaren hun kledij geheel in de eigen fabrieken in het Spaanse Baskenland.