Deel dit artikel:

Etxeondo beschermt tegen schaafwonden

Arma Sprinter Suit is het nieuwe wapen bij valpartijen.

Ze reden er vorig jaar bij Giant-Alpecin al mee in de Tour en ze konden meteen al kennismaken met de beschermende kwaliteiten van Dyneema, het beschermende materiaal dat in de fietskleding verwerkt zit. Want valpartijen waren er te over, en Dyneema beperkt/voorkomt brand- en schaafwonden.

Het materiaal is ontwikkeld door de Nederlandse chemie-reus DSM, en werd in samenwerking met Etxeondo verwerkt in fietskleding. Giant-Alpecin renner Georg Preidler was één van de ‘gelukkigen’ die de beschermende werking van de kleding al kon ervaren.

Voor dit jaar borduurde Etxeondo verder op de opgedane ervaring en in de huidige Tour de France kreeg Team Giant-Alpecin de beschikking over het Arma Sprinter Suit. Het shirt heeft beschermende panelen van Dyneema op de schouders, en elders andere materialen, om de aerodynamica te optimaliseren. Bij de broek is een nog sterkere versie van Dyneema toegepast, voor een nog betere bescherming bij de onvermijdelijke valpartijen.

De nieuwe kleding is nog niet verkrijgbaar in de winkels (dat zou maar beter zo snel mogelijk gebeuren, lijkt ons) maar in de zomercollectie 2016 van Etxeondo vind je al wel de Rali Bibshorts, dat is dezelfde broek als waarmee Team Giant-Alpecin vorig jaar de Tour betwistte.

Meer info via distributeur Juncker.