Deel dit artikel:

Etixx breidt uit met isotone bruistabletten

Etixx heeft zijn assortiment uitgebreid met Isotonic Drink Tabs. Deze isotone bruistabletten zijn verkrijgbaar in twee smaken: citroen en zwarte bes.

De fabrikant heeft dit simpel mee te dragen product ontwikkeld om wielrenners gemak te bieden tijdens een rit. Het wordt eenvoudiger om onderweg een bidon met een isotone oplossing aan te vullen. Je vult de drinkbus met 500 milliliter water en lost daarin twee van deze bruistabletten op. Je voorziet het lichaam op deze manier van nieuwe koolhydraten (16 gram voor twee tabletten). Daarnaast bevatten de Isotonic Drink Tabs natrium die helpt om de vochtbalans op peil te houden.

De Isotonic Drink Tabs zijn overigens niet alleen voor wielrenners ontwikkeld, maar voor alle sporters die nood hebben aan het op peil brengen van de vochtbalans en het aanvullen van de energie en elektrolyten. Denk dan bijvoorbeeld aan explosieve sporters (gewichtsheffers, sprinters, springers), sporters die middellange inspanningen leveren (roeiers, hardlopers, zwemmers), duuratleten (marathonlopers, triatleten en wielrenners) en team- en racketsporters (tennissers, basketballers en voetballers).  Dertig bruistabletten kosten 24,95 euro op de website van Etixx.