Deel dit artikel:

Epic wielershow speelt zondag op Boektopia

De tweede editie van Boektopia vindt van 29 oktober tot 6 november plaats in Kortrijk Xpo. Op zondag 30 oktober heeft ook de koers er zijn plek met een extra voorstelling van de Epic wielershow met onder anderen José De Cauwer en Johan Museeuw. 

Eerder dit jaar trokken wieleranalist José De Cauwer en Frederik Backelandt Vlaanderen rond met de wielershow Epic Tournee, waarin het verhaal over het wielrennen van vroeger en nu werd verteld aan de hand van acht epische wielerritten van evenveel superkampioenen. Van Gino Bartali over Eddy Merckx tot Wout van Aert. Aanknopingspunt van deze wielershow was het gelijknamige boek (Epic Rides) dat door Lannoo en Grinta! Publicaties werd gepubliceerd. 

Goed nieuws voor de wielerfans en de liefhebbers van verhalen! Tijdens Boektopia kan je van 15.45 tot 17.45 uur terecht in de Zwarte Zaal om deze epische wielershow bij te wonen. Samen met special guest Johan Museeuw resulteert dit in een entertainende show vol verhalen, anekdotes en weetjes over het wielrennen van vroeger en nu.

Vlaanderen is koers en koers is Vlaanderen. Het wielrennen heeft zijn populariteit te danken aan zijn rijkdom aan verhalen. En aan de acteurs die die verhalen vorm geven natuurlijk. Merckx, Boonen, Van Aert, Evenepoel en vele andere kampioenen zorg(d)en voor epische wielermomenten. In het boek ‘Epic Rides’ worden de acht grootste epische wielerritten gebundeld.

Meer informatie over de show, vind je hier.
Tickets voor Boektopia koop je aan de kassa of hier.
Meer info over het boek Epic Rides? Klik hier.