Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Endura vernieuwt zijn MT500-collectie

Veel persberichten doen we ongelezen in de prullenmand belanden, maar als er nieuws is over de MT500-collectie van Endura, dan willen we daar het fijne van weten. Een paar jaar geleden was het toenmalige waterproof MT500 jack nog het meest veelzijdige en functionele mountainbikejack dat ik al was tegengekomen.

Een product kan top zijn, maar ruimte voor verbetering is er altijd wel. Zo redeneren ze ook bij Endura, want hun prijswinnende MT500-collectie is weer verder verfijnd.

Foto: Het MT500 Waterproof Jacket is er in twee kleurstellingen.

Het vernieuwde MT500 Waterproof Jacket krijgt twee grote waterdichte zakken vooraan die ook dienst kunnen doen als ventilatiesleuven, en 2-weg ritsen onder de armen doorlopend tot op de rugzijde, ook voor ventilatie. Geen overbodige luxe, want onze ervaring met het jack is dat het zo snel zo warm is dat je er ook op koude nightrides enkel maar een ondershirtje onder aan hoeft te doen voor een aangenaam gevoel. Op de schouders zit een siliconenpatroon dat voor extra grip voor je backpack moet zorgen. Reflecterende elementen op de oprolbare capuchon, de manchetten en de rugzijde bieden zichtbaarheid in het donker. Het jack is er in twee kleurstellingen (Black of Mango) en in de maten XS-XXL.

Foto: Prettig, broekzakken met rits op je mountainbikebroek.

Ook de MT500 Waterproof Short en de MT500 Waterproof Trouser werden geüpdatet. De eerste is nu een volwaardige baggy mtb-short die waterdicht is, in plaats van een broek die alleen als regenbroek dient. Ritszakken voor je handen, riemlusjes, drukknopsluiting, elastische waterdichte panelen en een verstevigd zitvlak vormen een opsomming waar volgens mij niets meer aan ontbreekt qua gewenste functionaliteit.

Voor de Trouser geldt ongeveer hetzelfde. Deze lange broek heeft twee beenlange ritsen aan de zijkant die zorgen voor probleemloos aan- en uittrekken, en dat lijkt ons een enorme stap vooruit ten opzichte van de vorige uitgave van deze broek. Ook de broekzakken zijn teruggekeerd, waarvoor hulde.

Op www.endura.com vind je meer info.

Gerelateerde artikels