Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Endura past Koroyd toe

De nieuwe MT500 helm is veiliger dankzij betere absorptie van impact-energie.

Het Schotse kledingmerk Endura heeft sinds een tijdje ook helmen in het assortiment. En sinds nog korter een helm met een binnenstructuur van Koroyd.

Koroyd is een honingraatachtige structuur van hogedichtheid co-polymeer buisjes. Het materiaal kan de energie van een inslag (bij een val) beter opvangen dan de traditionele EPS-schuimen die in nagenoeg alle fietshelmen toegepast worden. Er zijn nog slechts enkele helmfabrikanten die Koroyd toepassen (het Amerikaanse Smith is de enige waar we het van weten) maar Endura hoort daar nu dus ook bij, met zijn model MT500 (prijs 149,95 Engelse ponden).

Volgens het persbericht is er met een helm die de Europese veiligheidsnormen haalt (En 1078 norm) nog 40% kans op een schedelfractuur. Dat percentage vermindert met een Koroyd-helm tot minder dan 5%!

 Naast die hoge veiligheid heeft de MT500 helm (gewicht 320 gram in maat M) ook nog een verstelbare helmklep, een goggle-lusje, een brillengarage en een verstelsysteem dat ook met handschoenen aan nog goed te bedienen is. Plus optionele adapters voor een GoPro of een Exposure highpower lamp. Alles waar een moderne trail-biker om vraagt, aldus Endura. (RVS)