Deel dit artikel:

Endura FS260-Pro koersbroek nu ook voor vrouwen

Met sanitaire stop systeem en zeem op maat.

De FS260 is het topmodel fietsbroek van Endura. Met de FS260-Pro koersbroek voor vrouwen laat Endura zien dat het menens is om dames ook van topmateriaal te voorzien.

De gelijke behandeling van mannen en vrouwen wordt in elk geval gewaardeerd door de profwielrensters van Cervélo Bigla, die in 2016 gesponsord worden door Endura. “We krijgen veel aandacht van Endura, en ze voorzien ons van dezelfde materialen als de mannen (van Team Movistar – red.), dus dat motiveert ons enorm”, aldus teamverantwoordelijke Ashleigh Moolmaan-Pasio.

De Women’s FS260-Pro broek is gemaakt van Power Lycra die behandeld is met Coldblack-technologie en bestaat uit meerdere panelen met een voorgevormde race-snit. De hoge bretellen van ademend mesh stof zijn op maat van vrouwen en ze hebben een fijn dun randje van silicone grips zodat ze goed op hun plaats blijven zitten. Uniek aan de broek is een ritssluiting op de dijen waarmee sanitaire stops vlotter verlopen: je hoeft niet eerst jack en/of shirt uit te doen. Endura noemt dat de Drop Seat (DS) functie.

De FS260-Pro voor vrouwen is er net als de versie voor mannen met een zeem in 3 breedte-opties, zodat je voor de best mogelijke aansluiting op jouw individuele lichaam kunt kiezen. Via het Endura Gebiomized PadFit systeem kom je bij de juiste zeem uit.

Net als de atletes van Cervélo Bigla vertrouwt Endura zelf ook onvoorwaardelijk op hun topbroek: een 90-dagen comfortgarantie zet die claim kracht bij.
Voor bijpassende shirts en overige uitrusting kun je natuurlijk ook bij Endura terecht. (RVS)