Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Elite Drivo II: stabiel, nauwkeurig, interactief

Met de Drivo II bouwt Elite verder op het stevige fundament dat ze legde met de lancering van de Drivo. De opvolger is nog nauwkeuriger, steviger en sneller in reactie. Als het weer in de herfst en winter net wat minder aangenaam is, dan biedt de Drivo II een ideaal indoor trainingsalternatief.

De Drivo II staat te boek als een complete trainer. Deze heeft namelijk een ingebouwde powermeter die het mogelijk maakt om goede trainingen te verrichten in een gecontroleerde omgeving. Achteraf stelt het systeem je in staat om de training tot in de fijnste details te analyseren. Samen met de 24 berekeningen per rotatie zorgt de Optical Torque-sensor voor een goede, betrouwbare weergave van je geleverde wattage. Het systeem meet bovendien de trapefficiëntie en coördinatie van de pedaalbeweging, tot op een half procent nauwkeurig.

Met de Drivo II heeft Elite een trainer die geschikt is voor elk type fietser, ongeacht het niveau. De magnetische weerstand is elektronisch regelbaar. Wattages kun je heel precies instellen, zodat trainingen gericht en effectief zijn. Bergop fietsen is ook goed (en realistisch!) te trainen, want de hellingsgraad die je kunt instellen gaat tot 24 procent. Een pluspunt is dat de trainer naast ANT+ beschikt over Bluetooth Smart. Dit is handig voor de overdracht van cadans- en snelheidsdata.

Interactieve trainer

De Drivo II mag ook met recht een interactieve trainer worden genoemd. Deze werkt namelijk samen met verschillende apps (Zwift, Kinomap) en softwarepakketten. Je kunt de trainer koppelen met computers, smartphones en tablets (iOS en Android), waardoor je trainingsdata kunt inzien waar en wanneer je het maar wilt. Standaard wordt de Elite Real Software meegeleverd (enkel voor Windows). Zo kun je de trainer eenvoudig verbinden met de computer. Wie wat verder kijkt, ontdekt dat je de Drivo II met externe software ook kunt koppelen met Apple-computers.