Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Eerste elektrische mountainbike van Ridley

Het mountainbikegamma van Ridley was de voorbije jaren een soort van stiefkindje. Met de voorstelling van twee nieuwe modellen, serieuze bikes, lijkt daar nu een kentering in te komen. De Elykx is Ridley’s eerste e-mtb en de Sablo is een fully voor XC-gebruik.

E-mountainbikes zijn in bergachtige landen al jarenlang populair, maar bij bij gebrek aan bergen scheren ze bij ons vooralsnog geen hoge toppen. Maar houdt er maar rekening mee dat ze ook hier terrein gaan winnen, want wie eenmaal van een e-mtb heeft geproefd, weet dat het allesbehalve een walk in the park is met zo’n bike. Sportief gezien dus zeker een uitdaging, maar daarnaast rijdt het ook gewoon heerlijk. Ook Ridley snapt dat, en het Beringse bedrijf komt daarom met een elektrische 29’er hardtail, de Elykx.

De Elykx is een 29’er hardtail met een carbon frame, maar van verdere bijzonderheden maakt het persbericht geen gewag. De fiets kan volledig gepersonaliseerd worden wat kleur betreft, maar dat is niet vreemd als je weet dat Ridley ooit begonnen is als lakkerij.

Ridley, dat onlangs bekend maakte Eddy Merkx Cycles over te nemen om het voortbestaan daarvan te verzekeren, maakt ernst met de uitbouw van een mtb-collectie, want tegelijkertijd met de Elykx presenteert men ook de Sablo, een full-suspension bike voor XC-gebruik.

Licht, reactief en duurzaam zijn de trefwoorden daarbij. Samenwerking met Enduro Bearings en Fox Factory Racing zorgen volgens Ridley voor de juiste, unieke set-up van de vering.

De Elykx en de Sablo zijn verkrijgbaar vanaf oktober dit jaar.