Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Een Canyon in Rapha kleuren

Met een zeer exclusieve serie van 50 exemplaren zetten kledingmaker Rapha en fietsenbouwer Canyon hun goede verstandhouding in de verf. De Canyon Ultimate CF SLX 9.0 is opgemaakt in fraaie Rapha styling.

Canyon heeft met zijn Ultimate CF frame al een styling-object van jewelste in huis, zie onder andere de frametriangels met evenwijdige lijnen van staande achtervork en schuine buis, en de elegante voorvork. Met een kleurenschema van de designers van Rapha daaroverheen, heb je styling in het kwadraat.

Het handbeschilderde frame loopt van zwart over naar grijs en krijgt opvallende accenten dankzij het Rapha Cycling Club roze wat erin verwerkt is.

De RCC Canyon kost een lieve cent, 700.000 stuks om precies te zijn, en dan mag je wel wat verwachten van de opbouw. Met een draadloos elektronisch schakelende Sram eTap groep begint het al goed, en de high-end onderdelen (stuur, zadelpen) van Canyon zelf sluiten naadloos aan bij het frame. Ook de Zipp 404 NSW carbon wielen zijn top of the bill, maar als we dan zien dat die vertraagd dienen te worden middels velgremmen, dan gaat deze bike van 6,35 kg plots toch een stuk minder blinken. Het is meer dan 2018 dan 2017 immers, discremmen hadden we willen zien!